Youtube
Facebook

Fiction battle – game on!

Tirsdag den 3. oktober krydsede kunsten, litteraturen og skuespillet klinger for øjnene af EUX-elever på Herningsholm Erhvervsskole

De tre fiktioners kamp blev tirsdag udkæmpet for øjnene af EUX'ere

Helle Forbech fra Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum, Anne Juul Andersen fra Herning Bibliotekerne og Dorte Bebe fra Team Teatret måtte tirsdag trække det store skyts frem for at overbevise 19 EUX-elever om, hvorfor netop deres form for fiktion var værd at bruge tid på.

- Kunst giver mig en god oplevelse. Det giver mig værktøjer til at gribe om verden med, så jeg bedre kan forstå for eksempel krig, lykke eller kærlighed. Samtidig kan jeg bruge kunst som et spejl og blive klogere på mig selv, forklarede kunstformidler Helle Forbech entusiastisk, mens hun viftede med traktor, tang og spejl for at underbygge sine argumenter.

Kulturens kamp

De tre kvinder var bragt ind i danskundervisningen for at give de unge EUX-elever et indblik i fiktionens verden. Kampen strakte sig over tre halvlege, hvor de hver især argumenterede for deres område. 

- Teater er en sammensmeltning af de to andre – bare bedre, proklamerede teaterleder Dorthe Bebe og høstede grin blandt eleverne for den bemærkning.

Undervejs vurderede eleverne med grønne, gule og røde kort, om de overgav sig til fiktionen. Til trods for overvejende positive meldinger i flere af runderne og en stor indsats fra de tre inviterede kulturkvinder, var elevernes endelig dom dog, at de nok stadig ikke ville bruge alle sparepengene på museer og teaterture.

Men mindre kunne også gøre det.

- Jeg er fuldstændig ligeglad med, om I læser Holberg, Yahya Hassan eller en bog om at score damer – bare I læser, sluttede litteraturformidler Anne Juul Andersen.