Torsdag den 19. september kl. 9-16

Åbent værksted med demonstration af den nyeste teknologi inden for blikkenslagerarbejdet, værktøjer, CNC bukker og mobiliseret maskiner!

Eleverne vil demonstrere nye metoder samt diverse blikkenslager arbejde inden for facader, tag, inddækning og udsmykning.mm


Program:
Velkomsttale kl. 10.00

Fra kl. 9.00: kaffe på kanden

Mellem kl. 11.30-12.30: let frokost

Fra kl. 13.30: kaffe og kage


Tilmelding til Heidi Bentzen hbe@slet-dette.herningsholm.dk senest 16.09.19

Find vej til arrangementet

Der arbejdes i værkstedet.

Muncholm fremviser en MAKU 3200/1,5 CNC-bukker, Schlebach profileringsmaskine, samt diverse små maskiner, håndværktøj fra bl.a. Schlebach, Wuko, Dräco, samt fra de gængse værktøj leverandører. 

Muncholm vil derudover præsentere Falzonal, som der vil blive arbejdet med af elever. Der vil blive vist CNC-Programmering, samt håndarbejde på gammeldags maner, b.la. traditionelt blikkenslager-tagopgaver og mere kunstneriske opgaver.

CNC-maskiner er i fremgang, og der sælges maskiner til blikkenslagerne som aldrig før. Maskinen kan finansieres og indgå i driften, hvilket er noget selv små blikkenslagerfirmaer 

Emnemulighederne i maskinen er mange og b.la. kan nævnes radiusbukning som virkelig kan revolutionere indlæringen hos de unge og inspirere dem til at tænke i nye baner. De unge vil gerne have teknologi ind i deres læring!

I 2002 kom det første blyforbud i Danmark, som var gældende for alle ny byggerier. Siden 2007, har det været total forbudt at anvende blyholdige materialer ved nybygning, ombygning samt tilbygning mm.

 

Kom og mød konsulenten fra Perform. Den dansk producerende virksomhed, som siden 2002, har specialiseret sig i at fremstille blyfrie inddækningsmaterialer.

 

Her vil du/I have mulighed for en demonstration af produkterne, samt selv prøve at udføre en inddækning med vores Fast Flash.

 

Vel mødt.

 

Se vores introvideo:

https://inhousefilm.box.com/shared/static/xebpcct9jxopgf75lxaud192lviuak40.mp4

 

 

 

 

En blikkenslager har en uddannelse på 4 år. Uddannelsen er en kombination af teoriperioder på  erhvervsskoler og praktik i virksomheder.

Som den største zinkleverandør i branchen bakker VMZINC selvfølgelig op om Erhvervsskolerne og de dygtige unge mennesker.

Det gode arbejde med at udbrede kendskabet til blikkenslagerfaget støtter VMZINC, og vi er selvfølgelig til stede ved arrangementet den 19. September.

Blikkenslagerfaget er et gedigent håndværk, hvor der skabes solide holdbare løsninger, der er til glæde og gavn for vores arkitektur og byggeri.

I dag er blikkenslagerfaget et moderne fag, der med ny teknologi og nye arbejdsmetoder er blevet optimeret gennem årene. Flere færdigproducerede produkter, f.eks. tagrender og komplette facadesystemer er blevet en del af hverdagen for en blikkenslager.

Men at være blikkenslager er stadigt en traditionelt håndværk, hvor metalplader forvandles til tårne, spir og tage, der pryder og beskytter vores bygninger. En blikkenslager udfører inddækninger af kviste, skorstene og sternbeklædninger. De laver facader, der giver bygninger liv og karakter. De monterer tagrender og nedløb, der udover at lede vandet væk fra bygninger, løfter husets arkitektur.

VMZINC er verdens største producent af zink. Sortimentet omfatter alt i plader/coils, tagrendesystemer og tag- og facadesystemer.

Er du på udkig efter et velfungerende og praktisk tætningsmateriale, der letter arbejdsprocessen? En holdbar og vandtæt inddækning ved f.eks. skorstene og kviste er altafgørende for en sund tagkonstruktion. Som et stærkt alternativ til tidligere tiders blyinddækninger (der blev forbudt i 2007), tilbyder Monier et fleksibelt og gennemtestet produkt, der ikke skader miljøet og som har en unik 20 års garanti. Der er tale om Wakaflex. Garanti dækker også alle omkostningerne til udskiftning (dog ikke følge skader).

Wakaflex opfylder ikke alene alle krav til en moderne, holdbar og vandtæt inddækning, materialet er også nemt og hurtigt at arbejde med. Ud over en hobbykniv/pladesaks og en trykrulle kan monteringen foregå uden brug af værktøj. Det sparer både tid og penge. Wakaflex formes og tilpasses nemt med hænderne. Materialet udmærker sig ligeledes ved en stor strækevne, hvilket gør det muligt at løse selv krævende inddækningsopgaver. Wakaflex kan strækkes i alle retninger, hvilket yderligere er med til at understrege produktets fleksibilitet. Den unikke selvklæbende underside klæber i løbet af nogle få minutter helt fast til den underliggende konstruktion, så vand forhindres i at trænge ind. Det er nemt, og resultatet er både perfekt og yderst holdbart. Wakaflex er perfekt til dig, der vil levere kvalitet uden problemer og holde omkostningerne nede. Wakaflex har en stærk klæbeevne ved alle former for sammenføjninger af materialet, og denne egenskab gør at rester kan anvendes. Hermed reduceres spildet til et minimum, og totaløkonomien på dit inddækningsprojekt forbedres.

Se film om montering af Wakaflex ved skorsten:

http://www.mynewsdesk.com/dk/monier/videos/montering-af-wakaflex-ved-skorsten-18972