DM i Entreprenørskab for Ungdomsuddannelser - Company Programme - er arrangeret af Fonden for Entreprenørskab. 

Fra Herningsholm har 9 hold kvalificeret sig i år. I alt er 42 hold med til DM.
Holdene består af elever fra HTX og HHX i Ikast og Herning.

Danmarksmesterskabet i Company Programme finder sted den 22. april. På grund af coronavirus afholdes DM i år online og i et reduceret format.

 

I det online setup får alle hold mulighed for at pitche deres idé med visning af PowerPoint eller Prezi (deling af skærm), ligesom de vil blive interviewet af dommerne. Rapportbedømmelse og stand-bedømmelse udgår.    

Bubbles

Virksomhed: Bubbles I/S
Spor: Society & Globalisation
Holdet bag: Nicklas Stokholm, Christian Ørum og Oliver Brøbech Bach

 

Bubbles har udviklet et produkt, der skal løse et voksende problem i uddannelsessystemet, nemlig; støj. Støj kan især ødelægge undervisningen for børn og unge med særlige behov. Dermed ødelægger det børnenes fremtid og muligheder. Det sætter vi en stopper for! Vi har fundet en smart løsning til at undgå støj og optimere læring, i så vidt et omfang at det ikke ødelægger det, for hverken læreren eller de andre elever. Vores løsning er en samtaleserver - som forbinder lærer og elev på en simpel, men effektiv måde.

DinFest

Virksomhed: DinFest
Spor: Business & Service
Holdet bag: Oliver Bach, Nanna Mørch og Gobyichand Suriyakumar 

 

DinFest udlejer begivenhedskits for festlige aftener til dig, der ikke står med overskuddet til det!

Med hjælp fra Nordea, har vi modtaget et legat på 4.000 kr, som har gjort det muligt for os som virksomhed at producere vores første udlejningspakke: SLEEPOVER

Pakken SLEEPOVER indeholder alt nødvendigt til en maks. sjov aften, som du som forælder kan forære dine børn. Pakken indeholder bl.a. et pop-up telt, soveposer, popcornmaskine, snacks, film og sjove brætspil.

 

 

Plament

Virksomhed: Plament
Spor: Science and Technology
Holdet bag: Alaeddin Al Khoraki (2.G), Emmeli Thusing Kronborg (2.F) Jesper Hesselvig (3.V) og Henrik Manukyan (2.V).

 

Der er så meget plast i verden, at hvis det var et land, ville det være lige så store som Argentina, dvs. 65 gange større end Denmark. 91% af det plast bliver aldrig genbrugt. Derfor har vi bruge for en måde at slippe af med det her plastik

I Plament har vi en løsning, hvor vi bruger affaldsplast som et element til at fremstille beton, uden at svække betonens hårdhed eller styrke. Men kan også potentielt gøre det 15% stærkere.

Plament består af en blanding af HTX-elever, som primært står for det tekniske og produktudvikling og HHX-elever, som typisk står for forretningsmodel, udvikling og økonomi.

 

Plament blev sporvinder af Science and Technology ved regionsmesterskabet i Skive i februar. 

EmTálá

Virksomhed: EmTálá
Spor: Trade & Skills
Holdet bag: Sara Dalager, Maria Holmsgaard og Camilla Knak

 

EmTálá ønsker, at enhver kvinde skal have muligheden for at vise deres særlige karisma, om det så skal være gennem dine mormorsarvestykker, de dyre Channel-øreringe eller favoritterne fundet i genbrug er ligegyldigt. Men en ting er sikkert - bekymringen om at miste dine smukke øreringe, skal ikke overskygge fornøjelsen ved at gå med dem. EmTálá´s mission er derfor at skabe en universal lås. En ekstra modstandsdygtig øreringelås, med et funktionelt og elegant design, samtidigt skal den være kompatibel med de allerede eksisterende ørestikker på markedet.

Mementia

Virksomhed: Mementia
Spor: Society & Globalization
Holdet bag: Anna Tollund Sørensen, Anne Friis Hansen og Sofie Bech Riis

 

Vi har valgt at tage udgangspunkt i det samfundsmæssige problem; demens. 
Demens gør personer meget isolerede og påvirker humøret hos den demente. Vores markedsundersøgelse viser, at dette også påvirker de pårørende til de demente.

Vores løsning til dette problem er individuel musikterapi til demente på pleje- og diakonhjem. 

Vores produkt består af en app, et abonnement og hørebøffer. Personalet styrer musikken i de forskellige værelser. For at de demente kan være med i systemet, skal deres pårørende købe et abonnement med et sæt hørebøffer. Efter købet af abonnement og hørebøffer får de pårørende en kode, så de kan kobles til præcis deres bekendte demensramtes plejehjem.

Produktet er en simpel tilgang til musikterapi, hvor den demente får mulighed for at fordybe sig.

Support your body

Virksomhed: Support Your Body
Spor: Business & Service
Holdet bag: Mai Henriksen, Nicoline Benthin, Emma Hansen og Leah Cebrine

 

Support Your Body er skabt, som sagt for at kunne støtte din krop. Vi har udviklet et par løbebukser, som støtter dine knæ ved hjælp af indsyet dynamic tape. Tapen holder knæene på plads, så man kan dyrke den sportsgren, der ønskes.

Vores løbebukser giver en støttende effekt rundt om begge knæ, og man slipper for at skulle tapes op inden træning.    

I en af konkurrencerne vandt vi et Nordea legat på 2.000 kr., hvilket har hjulpet os godt på vej mod de første par løbebukser. 

Pack Me Up

Virksomhed: Pack Me Up

Spor: Business & Service
Holdet bag: Alma Leonora Olsson, Oliver Giandrup Klausen og Mathilde Ovesen

  

Pack Me Up er en ny leveringsservice, udelukkende bestående af private mennesker, som kan sikre dit næste køb ved døren inden for få timer.  

Virksomheden har taget udgangspunkt i et hverdagsproblem for hele Danmarks befolkning - forsinkelser på bestilte pakker.

 

I Danmark er der hver dag 1,2 millioner mennesker, som pendler frem og tilbage på tværs af byer i hele landet. Dette ønsker vi at udnytte ved at give de danske pendlere muligheden for at tjene penge ved at hente bestilte pakker i fysiske butikker for andre og levere dem lige til døren. Den nemme aftale mellem pendler og pakkehandler sker igennem vores app, hvor din pakke er forsikret med transportforsikring, og prisen samtidigt er billigere end ved et normalt transportselskab. 

SimpleMove

Virksomhed: SimpleMove
Spor: Trade and skills
Holdet bag: Melanie Anna Rasmussen, Rasmus Martin Jensen og Mads Albek Thorup

I Danmark er der ca. 1,3 millioner motionsløbere og 365.00 trailrunnere, som dagligt oplever en problematik, når de skal medbringe telefonen på løbeturen. Telefonen er en klar motivationsfaktor for løberen i form af løbe-apps og musik. Derfor har SimpleMove skabt en tætsiddende løbevest, hvor der er placeret en vandret vandtæt lomme hen over brystet for at sikre maksimal komfort og sikkerhed omkring medbringelsen af telefonen. Udover dette besidder vesten mange funktioner, som skal have en positiv indvirkning på forbrugerens oplevelse, herunder blandt andet reflekser, som kun kan ses, når der lyses på dem. 

ACC Supplements

Virksomhed: ACC Supplements
Spor: Business & service
Holdet bag: Kristoffer Kjær, Tobias Abrahamsen, Frederik Jakobsen og Kimmie Munksgaard

ACC Supplements har via idégenerering og konsultation fundet et hul i markedet for kosttilskud. Vi bidrager hver især med idéer og løsninger til at styre virksomhedens daglige drift og videreudvikling ift. vækst og strategi. Vi opdagede en pain i forbindelse med kosttilskud og træning, hvorefter vi udviklede en mulig idé, som kunne løse denne pain. Mange danskere oplever nemlig ondt i maven og uren hud som bivirkning ved indtagelse af proteinpulver. Her opdagede vi aktivt kul.

 

Nu har vi fremstillet et næsten færdigudviklet proteinpulver, som modvirker bivirkningerne ved normalt proteinpulver. Vi har kontakt til to producenter, som skal producere vores produkt.