Vil du gerne lære at udforme layout og arbejde med typografi og billedbehandling samt at kunne integrere tekst, billeder, grafik og lyd i arbejdet med dynamiske internetløsninger? Kunne du tænke dig at lære at finde og planlægge en oplevelse, der passer til kundens behov samt få grundlæggende viden om handel?

Du vil her få kendskab til følgende uddannelser:

Du får viden om hvilke forventninger, krav og arbejdsprofil, der er for de forskellige uddannelser, og du får kendskab til brancherne ved selv at få fingrene i faget og dermed blive klogere på, hvilken retning du skal vælge. 

Aktiviteter i fagretningen

Fagretningen henvender sig til dig, der har interesse for trykte og digitale medier som magasiner og hjemmesider, eventplanlægning (f.eks. planlægning af en koncert), handel (business to business, f.eks. salg og indkøb) samt design (f.eks. grafisk design).

Denne fagretning tager afsæt i praktiske projekter som f.eks. tilrettelæggelse af messer og events samt udvikling af forretningskoncepter.

Du får et grundlæggende kendskab til: Idéudvikling, koncept og budget, forretningsgange, økonomi, intern og ekstern kommunikation, markedsføring samt grafisk design, logo, web og billedbehandling.

Din skoledag

Hverdagen på skolen vil være meget anderledes end den, som du kender fra grundskolen. Undervisningen vil være en blanding af projektarbejde og praktisk arbejde, som relaterer til de forskellige fagområder. 

Klar til praktik

Fagretningen giver dig også viden om, hvordan du gør dig klar til praktikpladssøgning og får skrevet en ansøgning, så der er fokus på det, der sælger dig bedst muligt til din kommende praktikplads.


Fagretningen er tilknyttet hovedområdet: Kontor, handel og forretningsservice samt Teknologi, byggeri og transport.

Læs den lokale undervisningsplan (LUP) for fagretningen