Er du vild med at arbejde med computere, er du kreativ og engageret, så er denne fagretning den helt rette for dig.

Du vil her få kendskab til følgende uddannelser:

Du får viden om hvilke forventninger, krav og arbejdsprofil, der er for de forskellige uddannelser, og du får kendskab til brancherne ved selv at få fingrene i faget og dermed blive klogere på, hvilken retning du skal vælge. 

Aktiviteter i fagretningen

Fagretningen Medie og data retter sig mod uddannelser som mediegrafiker, it-supporter

og datatekniker. Fagretningen er derfor for dig, der godt kan lide at arbejde med itværktøjer til bl.a. kreativt design, kodning og service. På denne fagretning vil du eksempelvis arbejde med grundlæggende it-viden, praktisk anvendelse af it-værktøjer, opbygning af netværk og programmering.

Derudover arbejder vi kreativt med grafiske virkemidler, både digitalt og trykt, f.eks. billedbehandling og emballagedesign, hvor vi bruger Adobes programmer til at arbejde med billeder, grafik og tekst.

Din skoledag

På ”Medie & Data” skal du have en række grundfag på et rimeligt højt niveau.

Du skal derfor være indstillet på, at der kræves noget ekstra af dig, hvis du vælger

denne fagretning. Gennem praktisk arbejde og tværfaglige projekter vil du blive præsenteret for cases (problemstillinger), som kan opstå på din fremtidige arbejdsplads, og du vil lære, hvordan du bedst kan løse disse opgaver ved at arbejde i teams. Fagretningen tager afsæt i praktiske projekter.

Klar til praktik

Fagretningen giver dig også viden om, hvordan du gør dig klar til praktikpladssøgning og får skrevet en ansøgning, så der er fokus på det, der sælger dig bedst muligt til din kommende praktikplads.


Fagretningen er tilknyttet hovedområdet: Data-og kommunikationsuddannelsen. 


Vil du vide mere?

Emil Østergaard
Fagretningsansvarlig

Mød en uddannelse virtuelt - Medie og data

Vil du vide mere om EUD eller EUX, have en rundvisning eller en snak med en vejleder?
Uanset om du har brug for individuel vejledning eller har spørgsmål om fagretningen Medie og data, eller gerne vil aftale tid til en (virtuel) rundvisning, så er vi klar til at hjælpe dig.

Skriv en besked her, så kontakter vi dig.
Hvordan kan vi kontakte dig?
* skal udfyldes