Har du interesse i at opbygge tekniske installationer, så både lys og varme fungerer optimalt med mindst muligt energiforbrug? Så er det her måske fagretningen for dig.

Du vil her få kendskab til følgende uddannelser:

Du får viden om hvilke forventninger, krav og arbejdsprofil, der er for de forskellige uddannelser, og du får kendskab til brancherne ved selv at få fingrene i faget og dermed blive klogere på, hvilken retning du skal vælge. 

Aktiviteter i fagretningen

I denne fagretning kommer du til at opbygge tekniske installationer i en bolig. De forskellige installationer har alle til formål at give beboerne en stor grad af komfort og et lille energiforbrug.

Komfort betyder, at beboerne får den bedste belysning i den rette mængde og på det rigtige tidspunkt med det mindst mulige energiforbrug. Komfort betyder, at beboerne automatisk oplever en behagelig temperatur, og at beboerne oplever en bolig, der fungerer med it og data til netværkskommunikation og som intelligent styring af installationerne.

Du vil komme til at arbejde med praktisk orienterede projekter såsom: at udarbejde og forstå tegninger og anden dokumentation til brug for de forskellige installationer. Det kan eksempelvis være for at kunne opbygge og montere elinstallation til belysning, opbygge varmeinstallation og fremstille en solfanger.

Din skoledag

Hverdagen på skolen vil være meget anderledes end den, som du kender fra grundskolen. Undervisningen vil være en blanding af projektarbejde og praktisk arbejde i skolens værksteder, som relaterer til de forskellige fagområder. 

Klar til praktik

Fagretningen giver dig også viden om, hvordan du gør dig klar til praktikpladssøgning og får skrevet en ansøgning, så der er fokus på det, der sælger dig bedst muligt til din kommende praktikplads.

EUX

Med fagretningen Energistyring og komfortløsninger kan du vælge at tage følgende uddannelse som EUX:


Fagretningen er tilknyttet hovedområdet: Teknologi, byggeri og transport.


Vil du vide mere?

Tue Thastrup
Fagretningsansvarlig
Energistyring og komfortløsninger

Jesper Steen Nielsen
Uddannelsesleder
EUX - grundfag på tekniske uddannelser

Mød en uddannelse virtuelt - Energistyring og komfortløsninger

Vil du vide mere om EUD eller EUX, have en rundvisning eller en snak med en vejleder?
Uanset om du har brug for individuel vejledning eller har spørgsmål om fagretningen Energistyring og komfortløsninger eller gerne vil aftale tid til en (virtuel) rundvisning, så er vi klar til at hjælpe dig.

Skriv en besked her, så kontakter vi dig.
Hvordan kan vi kontakte dig?
* skal udfyldes