For dig der vil arbejde i finansverdenen. Eller som revisor. Eller ejendomsmægler. Eller bare er vild med tal...

For dig der drømmer om en karriere i en virksomheds økonomi- og regnskabsafdeling, i den finansielle sektor eller gerne vil uddanne dig til ejendomsmægler, revisor, finansøkonom, investeringsrådgiver. Eller for dig der ønsker at læse videre inden for økonomi og finansiering.

Formål

Målet med denne studieretning er, at du får dybtgående viden om, hvordan virksomhederne fungerer, hvorledes de kan finansiere forskellige investeringer, og hvilken betydning de har for det danske samfund.

Måden økonomien i Danmark og verden udvikler sig på, har stor betydning for virksomhederne. Deres muligheder for at tilpasse sig, så de bedre kan skabe overskud og arbejdspladser, er også noget, du bliver klog på.

Undervisningen

I studieretningen arbejder vi med højaktuelle emner inden for samfundsøkonomi og virksomhedsøkonomi, hvor teori kobles sammen med virkeligheden: hvilke konsekvenser har det for eksempel for både dansk og international økonomi, når amerikanske præsidenter træffer økonomisk/politiske beslutninger.

Hvilke overvejelser gør danske virksomheder sig på baggrund af den økonomiske udvikling på verdensplan, og hvilke konsekvenser kan det få på årsregnskabet.

Fagpakke

Vi har sammensat en fagpakke til studieretningen for at understøtte målet om, at du skal opnå indgående kendskab til virksomhedernes rolle og betydning i samfundet. Ud over studieretningsfaget virksomhedsøkonomi med virksomhedens økonomistyring i fokus, får du også faget international økonomi, hvor du beskæftiger dig med, hvordan udviklingen i den nationale og den internationale økonomi påvirker forretningsmulighederne for danske virksomheder.

Endelig får du også mulighed for at få faget finansiering, hvor du går i dybden med, hvordan virksomhederne kan finansiere deres investeringer – altså låne penge, og hvordan markederne for aktier og obligationer fungerer.

På studieretningen har du gennem dine valg af valgfag mulighed for at opnå 5 fag på A-niveau, hvilket giver en ekstra bonus til dit eksamensresultat.

Tilmeld dig en uddannelse!