BEMÆRK: Dette er en beskrivelse af studieretningen for dig, der startede på HTX i 2015 eller 2016.

Hvorfor skal jeg vælge studieretningen Medie & Design?

Brænder du for at arbejde med fremtidens kommunikation og it, er denne linje for dig. I hvert projekt på uddannelsen vil du komme til at skabe et konkret produkt og vil på første år komme til at arbejde med bl.a. computerspil, HTML, CSS, webdesign og printmedier. Denne grundlæggende teori bygger vi videre på på 2. og 3. år, hvor du også vil arbejde med reklamefilm, dokumentarer, virale medier og kampagner. 

Hvordan forløber studieretningen Medie & Design på HTX Herning?

Din kreativitet får frit spil, når vi skal finde nye vinkler på, hvordan man kommunikerer. Hvordan konstruerer du et computerspil, så du får et budskab igennem? Hvordan designer du en webside, så den er både fængende og brugervenlig? Hvordan skriver du den bagvedliggende HTML og CSS? Du vil komme til at arbejde på alle medieplatforme, når du udvælger og sammensætter kommunikation. Samtidig lærer du at skrive journalistisk og anvende sprogets dimensioner til at kommunikere klart og effektivt.  
Du kommer til at arbejde med mange forskelligartede projekter, som f.eks. sociale medier, computerspil virksomhedskommunikation og webkommunikation. Tidligere projekter har bl.a. inkluderet et samarbejde med IBM om udarbejdelsen af en brochure, designet af en app og oprettelsen af en reklamehjemmeside.  

Hvad kan jeg blive?

 

 

Medie & Design-studieretningen er direkte (uden valgfag) adgangsgivende til uddannelser som f.eks.: Digital design, lnformatik (AAU), International business, It (AAU), Civilingeniør i IT, Communication and New Media, Medialogi, Teknoantropologi, Business Development Engineer, Samfundsfag.

 

HTX er adgangsgivende til videregaende uddannelser som: Civilingeniør, diplomingeniør, cand.scient., datamatiker, programmør, bygningskonstruktør, landinspektør, forsker og lærer.

 

Se hvilke videregående uddannelser studieretningen Medie & Design giver adgang til på Adgangskort