1. og 2. plads til Herningsholm-elever

Ved den Nationale Entreprenørskabsmesse i Odense torsdag den 7. februar gik 1. pladsen til HHX-elever fra Handelsgymnasiet Ikast-Brande og 2. pladsen til elever fra HHX Herning

Torsdag den 7. februar blev den Nationale Entreprenørskabsmesse for Company Programme afviklet i Odense, og vinderne blev en gruppe HHX-elever fra Handelsgymnasiet Ikast-Brande, som står bag elev-firmaet Game Changers. 

De entreprenante gymnasieelever Jonas Thorndal, Oliver Therkelsen og Jonas Hansen har udviklet et antimobningsbrætspil og fløj med det helt til tops i den prestigefyldte entreprenørskabskonkurrence.

Herudover indtog Marco Arlyng og William Agesen-Pagh en flot 2. plads med deres virksomhed Aevias – de to drenge går til dagligt på HHX på Herningsholm i innovation-tysk-klassen 2F. Drengene blev belønnet for deres indsats med udviklingen af et nyt betalingskoncept målrettet mod alle Danmarks klubber og foreninger.

Den Nationale Entreprenørskabsmesse var finalen på de regionale entreprenørskabsmesser i Company Programme under Fonden for Entreprenørskab. Til messen dystede ca. 140 elev-virksomheder fra ungdomsuddannelser i hele Danmark om at vinde den eftertragtede førsteplads og dermed få muligheden for at repræsentere Danmark til den europæiske entreprenørskabsmesse Junior Achievement messe i Kaunas i Lithauen.

Hele 15 hold fra Herningsholm havde kvalificeret sig til den Nationale Entreprenørskabsmesse i Odense, hvor de skulle præsentere deres virksomheder for et dommerpanel og bliver bedømt på forretningsmodel, vejen til markedet og demonstration af produkt eller service.