1500 elever besøger Herningsholm til Erhvervsuddannelsernes Dag

Der er gang i værkstederne og Handelshuset på Lillelundvej i Herning.

Mere end 1500 folkeskoleelever fra Herning og Ikast-Brande kommuner besøger nemlig Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier i anledningen af Erhvervsuddannelserne Dag.

Fra tirsdag den 6. til torsdag den 8. september deltager 74 klasser med elever fra 8. og 9. klasse. Alle får de et indblik i erhvervsuddannelserne, der udbydes i Herning. Samtidig dyster klasserne i konkurrencer inden for uddannelserne, hvor vinderen har mulighed for at deltage i DM-finalen i SkoleSkills til februar.

"Det er sjovt og spændende at få et indblik i, hvad de forskellige uddannelser kræver," siger Melanie Frank, der går i 8.z på Brændgårdskolen i Herning.

 

Konkurrence i håndværk

Hun og hendes klasse jublede, da de fik topkarakter for deres præstation i blikkenslagerværkstedet, hvor eleverne samlede rør og bøjede blik til en fløjte.

I cykelværkstedet er det vægten på en cykel, der skal gættes, mens der hos tømrerne er skruestafet.

Konkurrencerne i Handelshuset indebærer at folde æsker og lægge tøj sammen på tid.

"Jeg synes, erhvervsuddannelserne virker spændende, fordi man bruger sine hænder i steder for bare at sidde stille i et klasselokale og lytte," siger elev Jakob Vestergaard fra Sunds-Ilskov Skolen.

 

Samarbejde med erhvervsuddannelser og kommuner

17 forskellige erhvervsuddannelser er repræsenteret til Erhvervsuddannelsernes Dag og SkoleSkills, så der bliver dystet i discipliner, som folkeskoleeleverne formentlig ikke har prøvet før.

Arrangementet er et samarbejde med VIA University College, Social- og Sundhedsskolen Midt- og Vestjylland, Agroskolen samt Herning og Ikast-Brande kommuner.