17 EUX-studenter dimitterede

Fredag den 22. december kunne 17 unge mænd kalde sig EUX-studenter, da de dimitterede fra Herningsholm Erhvervsskole

To smede, fem industriteknikere og 10 elektrikere kunne fredag den 22. december gå på juleferie med ekstra store smil på læberne. Her dimitterede de nemlig som EUX-studenter og har dermed gennemført en erhvervsuddannelse og studentereksamen i ét samlet forløb på 4½ år.

- Det kræver indsats og stærk vilje og gå-på-mod og insisteren på at ville lære og gennemføre en uddannelse bestående af et svendebrev og studentereksamen, hvor der er arbejdet hårdt i værkstedet med at lære fagfaglige færdigheder og teori - sammen med en gymnasial teoretisk problembaseret læringstilgang - hvor læring sker i praksisfællesskaber i projekter, som I kender det fra jeres uddannelse, sagde uddannelsesleder Henrik Nielsen blandt andet i sin tale til eleverne.

Forbliv nysgerrige

Egon Nykjær fra Dansk Metal Herning og næstformand i Herningsholm Erhvervsskoles bestyrelse var gæstetaler ved dimissionen.

- Jeg vil gerne rose jer for den flotte indsats, I har ydet, sagde han blandt andet til dimittenderne.

Begge talere pegede på den rivende teknologiske udvikling og på vigtigheden af at være parat til de udfordringer, fremtidens arbejdsmarked af den grund vil bringe. 

- Mit håb for jer alle er, at I altid vil forblive nysgerrige og drevet af en indre motivation til stadighed at lære nyt og dygtiggøre jer i jeres fag. Båret af en faglig stolthed som stikker dybt i jer og jeres identitet.  Den problembaserede tilgang, som I har lært her på EUX, vil I med garanti møde i de fremtidige udfordringer, jeres videre arbejde og karriere vil bringe, sagde Henrik Nielsen.

To priser uddelt

Ved dimissionen blev der traditionen tro uddelt to priser: prisen som årets bedste kammerat og EUX-prisen med tilhørende legat på 2500 kroner. Prisen som årets bedste kammerat går til en elev, der har været hjælpsom, taget ansvar i sociale sammenhænge eller bidraget til klassens sociale miljø. Det er eleverne selv, der peger på hvilken kammerat, der har været den bedste, og EUX’erne havde peget på Mark Borre.

EUX-prisen gik til Benjamin Bøndergaard Aalbæk og gives til en elev, der gennem sit EUX-forløb har vist særlig grad af lyst, evne og vilje til forene det gode håndværk med det høje teoretiske niveau.