3D-printede propper

Flere virksomheder ser potentialet i 3D-print. Én af dem er Green Box i Aulum

3D-print kan bruges til lidt af hvert, og flere og flere virksomheder får øjnene op for potentialet i den særlige teknologi. Én af de virksomheder er Green Box i Aulum, der producerer baderumskabiner.

3D-printcenteret på Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasiers industriteknikuddannelse har netop hjulpet Aulum-virksomheden med sparring i forhold til print af plastikpropper til at sætte på enden af aluminiumsstænger.
”Vi havde et specifikt behov, som ikke blev dækket godt nok af varer på markedet. Vi havde både nogle krav til pris, leveringstid og til kvaliteten af den ønskede vare. I lige netop dette projekt havde vi behov for en printet del, da opgaven var meget specifik”, siger Ulla Mikkelsen, der er indkøbsansvarlig hos Green Box.

Mere erfaring
På Herningsholm er uddannelsesleder Søren Steffensen glad for, at virksomhederne tager kontakt med henblik på sparring og hjælp med opgaveløsningen.
”Vi vil meget gerne hjælpe små og mellemstore virksomheder til at se mulighederne i 3D-print. Det er vigtigt, at vi får mulighed for at hjælpe virksomhederne med nogle helt konkrete opgaver, da det giver os mere erfaring og viden om 3D-print, og samtidig kan vi i højere grad få implementeret 3D-print i industriteknikeruddannelsen”, siger Søren Steffensen.
Det er første gang, virksomheden Green Box benytter sig af 3D-print i forhold til at få fremstillet emner, men noget tyder på, at det ikke bliver sidste gang.
”Vi har fået øjnene op for de muligheder, som 3D-print giver. Det giver os mulighed for at tænke ud af boksen, fordi vi i bund og grund ”bare” kan få det printet, hvis vi mangler en del til en opgave”, siger Ulla Mikkelsen fra Green Box.