3D-printere fra Herningsholm aktiverer hundredvis af spejdere

Spejdernes Lejr 2022 samler mere end 30.000 nationale og internationale spejdere i Hedeland Naturpark på Sjælland i uge 30.

Fra 23. til 31. juli deltager spejderne i forskellige aktiviteter, og for første gang er 3D-produktion fra AM Learning Lab Herningsholm en del af aktivitetsprogrammet.

"3D-produktion er en af fremtidens teknologier, og på Herningsholm har vi taget ansvar for at være med til at udbrede den. Derfor glæder jeg mig også til at vise spejderne, hvilke muligheder der er," siger Kasper Moesgaard, AM-specialist på Herningsholm.

 

Printer holder til mobilen

18 styk 3D-printere har taget turen fra Herningsholm og til spejderlejren, hvor de nu står og printer.

For at deltage i aktiviteten med 3D-print har spejderne på forhånd tilmeldt sig, og allerede i ugen op til Spejdernes Lejr var alle 300 pladser fyldte.

Kasper Moesgaard sørger for at vejlede spejderne. Han giver dem en guide til, hvordan de først skal tegne deres 3D-print, inden de skal bruge et slicerprogram og til sidst klargøre en fil til selve 3D-printeren.

Derefter arbejder 3D-printeren i 1 time og 45 minutter med at smelte en plasttråd og omdanne den tegnede fil til det færdige resultat: en 3D-printet mobilholder. 

Ifølge Kasper Moesgaard vil aktiviteten med 3D-produktion få spejderne til at bruge deres kreativitet og ikke lade begrænsninger stoppe dem.

"Når man bygger med 3D-printere, så fjerner man en del forbehold, fordi der er flere designfriheder. Vi kan derfor her vise, at 3D-print også kan bruges til andet end bare leg. Jeg tror, arbejdet med 3D-print er med til at få udviklet børn og unges kreative side, og det vil være godt for dem og industrien i fremtiden," slutter han.