5. plads til Oxygeni.us

Oxygeni.us fra Herningsholm scorer en 5. plads ved verdensfinale

I april startede 270 projekter fra 38 lande over hele verden i WorldSkills BeChangeMaker program.  Den sociale entreprenørskabskonkurrence fandt i weekenden sin afslutning ved WorldSkills 2019 i Kazan i Rusland.  Oxygeni.us består af Herningsholmerne Alaeddin Al Khoraki, Mathias Kannegård og Laura Gam.

- Det fem dage lange finale-forløb var ikke bare en kæmpe udfordring, men også et møde med finalisterne fra Marokko, Taiwan, Vietnam og Philippinerne.  De var vanvittigt dygtige!  Nogle er på sidste år på Yale, andre er phd’ere, og næsten alle er i gang med deres karrierer efter universitetet.  Det var en kæmpeoplevelse at arbejde sammen med dem på tværs af kulturer og grænser på det her niveau, siger Mathias Kannegaard.

- Det er meget svært at beskrive oplevelsen af at være en del af en WorldSkills finale. Tænk på det som de tekniske uddannelsers OL.  200.000 besøgende i et konkurrenceområde større end MesseCenter Herning.  En åbningsceremoni på niveau med det man ser ved de olympiske lege.  Vildt!, tilføjer Laura Gam.

Rejsen til Kazan kostede en nats søvn, og søvnunderskuddet kan stadig mærkes, for programmet var benhårdt, men det var en del af oplevelsen.

- Det helt specielle ved denne finale, i forhold til tidligere konkurrencer jeg har deltaget i, er mødet og samarbejdet med de andre finalister med helt andre baggrunde end vores – lige bortset fra entreprenørskabet.  Indtil nu var de altid bare konkurrenter, men i Kazan blev de til nye venner, siger Laura Gam.