8. klasser tog hul på SkoleSkills

Tirsdag den 15. august blev dette års SkoleSkills skudt i gang af 8. klasseseleverne på Hyldgårdsskolen i Ikast

Der var lagt op til den helt store dyst med sav, ledninger og computer, da de godt 60 8. klasseselever på Hyldgårdsskolen skulle finde deres bedste tremandshold til årets konkurrenceforløb i SkoleSkills.

Holdene skulle på tid løse opgaver inden for fagene tømrer, mediegrafiker og elektriker. Der blev lagt slagplaner og givet gode råd, inden eleverne blev gav sig i kast at bygge en tetraeder i træ og papir, farvelægge en bil i Photoshop og montere en ekstern start/stop-boks i en styretavle.

Da alle 20 hold havde været gennem opgaverne kunne Sebastian, Ulrikke og Zenia med tiden 3:19 minutter kåres som vindere, og de er dermed klar til at dyste til de lokale semifinaler.

I år er 30 skoler fra Herning og Ikast-Brande kommuner tilmeldt konkurrencen, hvor eleverne først skal finde skolens bedste hold, som skal dyste mod de øvrige bedste hold i en lokalsemifinale og –finale til ”Skills – erhvervsuddannelsernes dag” torsdag den 7. september. 

Lokalfinalens vinderhold går videre til den landsdækkende finale, Skills Stafetten, som holdes i forbindelse med DM i Skills i Herning til januar.