Back on Point

Back on Point er nået i DM-finalen i National Company Programme med et bælte, der skal gøre det nemmere at undgå ryg-og nakkesmerter

Back on Point er med blandt de 44 grupper, der den 17.-18. april skal dyste om Danmarksmesterskabet i entreprenørskab. Gruppen består af tre klassekammerater fra 2.f på Herningsholm Erhvervsgymnasium Martin Møller på 17 år samt Simon Bækhøj Jensen og August Khorami begge på 18 år. 

-Ideen opstod, da vi i gruppen talte om, hvordan vi ofte selv efter en lang skoledag har ondt i ryggen, fordi vi sidder ned i lang tid og har en dårlig kropsholdning, og så tænkte vi, at det må man da kunne gøre noget ved, fortæller Martin Møller.

Gruppens bud på, hvordan man kommer de mange ømme rygge til livs, fokuserer på årsagen til problemet, den dårlige statiske kropsholdning.

-Vores løsning består af et komfortabelt bælte af blødt plast med indbyggede sensorer, der måler ens kropsholdning. Når man så sidder i en usund stilling, vibrerer bæltet, og man bliver derved gjort opmærksom på, at man skal ændre kropsholdning. Bæltet bliver koblet op til en app, der giver vejledning og kommer med forslag til forskellige rygøvelser, forklarer August Khorami.

Back on Point vandt Science and Technology-sporet i Viborg og de tre drenge håber på at kunne gøre det så godt til DM, at de enten bliver sporvindere eller ender i top tre

-Men forretningsplanen og modellen skal være helt klar, og så skal vi skabe et tydeligere blikfang for vores stand, siger Simon Bækhøj Jensen.

På spørgsmålet om, hvordan det bliver at skulle kæmpe med om DM i National Company Programme, siger Martin Møller

-Det bliver hammerfedt. Vi er undervejs blevet meget bedre til det mundtlige, og vi har fået et indblik i, hvad det kræver, og at det hele skal hænge sammen, og til DM bliver niveauet endnu højere.

Danmarksmesterskabet i Entreprenørskab er kulminationen på undervisningsforløbet Company Programme, hvor elevteams fra hele landet lærer at omsætte ideer i praksis.

Til Danmarksmesterskabet bliver elevernes idéer, der spænder lige fra social innovation til tekniske produkter, bedømt af kompetente erhvervs- og organisationsfolk i kategorierne Rapport, Scenepræsentation, Standinterview og Lukket dommerinterview.

Der kåres en Danmarksmester, en anden- og tredjeplads samt sporvindere i hvert af de fire Company Programme-spor: Science & Technology, Society & Globalization, Business & Service og Trade & Skills.