Bliver eneste skole for motorcykel-mekanikere

Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier i Herning bliver nu eneste skole i landet, som kan tilbyde motorcykelspecialet, efter at TEC har meldt ud, at de lukker deres MC-afdeling.

Indtil nu har det været muligt at uddanne sig til MC-mekaniker to steder i landet – på Technical Education Copenhagen i Hvidovre og på Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier i Herning.

Men når motorcykelspecialet på TEC lukkes senere på året, har 26 motorcykelmekanikerelever udsigt til at skulle gøre deres uddannelse færdig på Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier.

Motorcykelmekaniker er et af de tre specialer tilknyttet cykel- og motorcykelmekanikeruddannelsen på Herningsholm, som dermed bliver landsskole for motorcykelmekanikere. Herningsholm uddanner også cykel- og knallert-mekanikere.

"Vi vil gøre vores bedste for at sikre, at eleverne får samme gode behandling, som de har været vant til hos TEC. Vi har højt specialiserede undervisere, og eleverne vil kunne skabe et større socialt fællesskab. Det bliver en klar styrke for os både fagligt og socialt at samle alle," siger uddannelsesdirektør Martin Holmgaard, Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier.

"Jeg glæder mig til samarbejdet om eleverne med både nye virksomheder og TEC." tilføjer han.

 

Bliver en del af et stærkt uddannelsesmiljø

Motorcykelspecialet er i forvejen en fasttømret del af Herningsholms eksisterende campusområde, hvor eleverne blot er et stenkast væk fra erhvervsskolens flere end 30 ungdoms- og erhvervsuddannelser i Herning.

Her vil eleverne og lærlingene blive tilbudt at bo på Herningsholms skolehjem.

"Udvidelsen falder samtidig med en større renovering af skolehjemmet i Herning, som bliver sat i gang dette forår. Det samlede antal sengepladser udvides fra 180 til 230, og i området bygges også en ny café, som alle elever på Herningsholm vil få glæde af," siger uddannelsesdirektør Martin Holmgaard.