Bygningssnedker Mathias har høje ambitioner for DM

Efter en andenplads ved det seneste DM i Skills går 21-årige Mathias Frahm Pedersen benhårdt efter at indtage den øverste podieplads ved dette års Danmarksmesterskab

Mathias Frahm Pedersen fra Herning træner. Og træner. Han vil nemlig være Danmarks bedste bygningssnedker. 

- Jeg går 100 % efter førstepladsen i år. Ellers er der ingen grund til at være med, siger han stålfast.

Og det kræver hårdt arbejde. I måneden op til DM i Skills har Mathias Frahm Pedersen brugt det meste af sin tid på forberede sig på opgaven.

- Vi skal lave en vinduesramme med form som det brasilianske flag og en skammel. Skamlen er teknisk rigtig svær, fordi der er mange buer og vinkler, som skal passe sammen for at få de rigtige mål. Jeg øver mig i at lave samlingerne, så jeg kan finde de bedste og hurtigste metoder for at få mest tid til gode i sidste ende, forklarer snedkeren.

Erfaring er fordel

Mathias Frahm Pedersen er ikke i tvivl om, at han kan bruge sine erfaringer fra sidste års DM til sin fordel –og som motivation.

- Jeg ved, hvordan det er at arbejde under det pres, der er. Jeg forventer at have et større overskud og bedre overblik i år, og det er rigtigt vigtigt. Det har også givet mig blod på tanden. Nu skal jeg vinde.

Ved DM i Skills konkurrerer de dygtigste, unge håndværkere inden for deres fag., og den konkurrence har givet Mathias Frahm Pedersen meget.

- Skills er anderledes udfordring. Man bliver udfordret til at tænke i andre baner og lærer en masse af det. Man kommer også til at arbejde under pres, og der lærer man sig selv at kende, siger han.

Den unge bygningssnedker blev færdigudlært i marts 2017 og arbejder nu ved Tømrer- og Snedkerfirmaet Arne Danielsen i Brande. Her møder han stor opbakning op til konkurrencen.

- Virksomheden støtter mig, og de vil gerne hjælpe mig frem mod en sejr. For eksempel har de givet mig god tid til at træne. Det giver mig et stort overskud at vide, at firmaet bakker mig op, slutter han.

DM i Skills løber af stablen den 18. – 20. januar 2018 i MCH i Herning. Her dyster 300 af landets dygtigste, unge håndværkere om at blive den bedste inden for deres fag.

Herningsholm Erhvervsskole er repræsenteret med 14 elever inden for fagene bygningssnedker, detail, frisør, industritekniker, maskinsnedker, mediegrafiker, murer og tømrer.

Til DM i Skills er der gratis adgang for alle.