Christian kombinerer uddannelse og elitesport

25-årige Christian Mieritz er tømrerelev på Herningsholm, men kombinerer sin uddannelse med sin professionelle ishockeykarriere, hvor han tørner ud for de blå ræve fra Herning Blue Fox, som han har skrevet en 1-årig kontrakt med.

At kombinere sin elitesport med en uddannelse gavner både på og uden for isen, mener Christian, der har et år tilbage af sin tømreruddannelse.

"For mig betyder det meget, at jeg kan fokusere på min sport, men samtidig tage en uddannelse. Det giver mig et positivt frirum fra ishockeyen – et friskt pust af nye mennesker, nye indtryk og en anden måde at være fysisk aktiv på," siger han.

 

Giver mere til sporten
Det er blevet til mere end 280 kampe i den danske ishockey-liga for Christian, og med hverdage og weekender hvor skøjterne skal på, så er tiden i værkstedet et helle for ham.

"Da jeg begyndte som tømrer, skubbede det mig i en rigtig god retning sportsmæssigt. Sådan som min hverdag er nu, vil jeg ikke være foruden, for jeg glæder mig til at komme i skole, men jeg glæder mig også til at komme i ishockeyhallen," siger han.

 

En uddannelse inden et karrierestop
Som 3-årig fik Christian for første gang et par skøjter på, og siden har han haft fart i dem. Han var ungdomsspiller i Rødovre, tog et år til Canada som 17-årig, vendte tilbage til Skandinavien og spillede et år i Sverige, før han skrev kontrakt med Frederikshavn Ishockey Klub, inden han rykkede til det midtjyske fra denne sæson.

Selvom ishockeyen fylder rigtig meget i Christians liv, er han fast besluttet på at gennemføre en uddannelse, mens han er aktiv spiller.

"Mange sportsudøvere står måske på bagkant og ikke ved, hvad de skal, når de indstiller karrieren. Med tømreruddannelsen har jeg noget at falde tilbage på den dag, jeg ikke længere skal spille ishockey," siger han.

Det var en inspiration fra hans bedstefar, som var tidligere tømrer, der fik ham på sporet af en erhvervsuddannelse, og da det ifølge Christian selv ikke er noget for ham at sidde stille og lytte i mange timer, faldt valget på tømreruddannelsen, hvor han kan kombinere det teoretiske med det praktiske i værkstedet.