De lokale mesterskaber 2014 er i fuld gang.

Torsdag den 11. september blev årets lokale mesterskaber skudt i gang.

Der er fuld fokusering, når de koncentrerede håndværkere torsdag og fredag dyster om at blive områdets bedste inden for deres fag

Murere, tømrere, snedkere, smede og elektrikere, alle er de så dybt optaget af deres respektive opgaver, at de kun sjældent løsriver sig fra deres opgaver for at kigge op eller holde en lille pause fra det præcisionskrævende arbejde. 

En oplevelse at være med

Man hvad driver egentlig de hårdtarbejdende håndværkere til at deltage i det lokale mesterskab i Skills? 

Henrik Jensen, der er på 4. år som EUX-snedker, er ikke i tvivl om, hvad der driver ham:

-Det er spændende at deltage. Man får øvet sig, og man bliver automatisk bedre til sit fag. Og så er det en god øvelse til svendeprøven, siger han.

Henrik Jensen har valg at gå på EUX-linjen, fordi han har en forestilling om gerne at ville læse videre til bygningsingeniør. 

-Mange håndværkere ude på byggepladserne brokker sig over, at ingeniørerne mangler praktisk erfaring. Derfor kunne det være rart for mig at kunne tage den praktiske erfaring fra snedkerfaget med mig videre, siger han.

Mathias Frahm Pedersen, der går på den internationale snedkeruddannelse, fordi han gerne vil ud at rejse, opleve andre kulturer og arbejdsformer, tilføjer.

-Det er en stor oplevelse bare at få lov til at være med. Man får for alvor målt sig selv, og man finder ud af, hvor god man egentlig er.

Fedt at blive god til sit fag

Peter O. Jeppesen er en af de tre dygtige tømrere, der af skolen er blevet udpeget til at deltage i de lokale mesterskaber. Det tager han som en stor ære. Han har sammen med et par af de andre tømrere været i København for at deltage i konkurrence. 

-Det er en fordel at vide lidt om, hvad det går ud på og selv have deltaget i konkurrence før, siger han.

Han regner med at kunne nå at løse opgaven inden for de 12 timer, som deltagerne har til rådighed, inden de fredag middag skal kunne præsentere deres opgave. 

-Det vigtigste er ikke om jeg vinder og går videre, men at jeg selv er ordentlig tilfreds med mit arbejde, tilføjer Peter O. Jeppesen.

Jens Peter Vestergaard, der går på EUX-murerlinjen,vandt konkurrencen sidste år. Hvorfor han har valgt at stille op igen i år?

-Fordi det er en fed oplevelse at være med og vise, hvad man kan.

Mesterskaberne slutter fredag med præmieoverrækkelse kl. 14.

Vinderne inden for hvert fag er sikret en plads i de regionale mesterskaber, og vinder de her, er billetten sikret til DM i Skills, der afholdes til januar i Bella Centeret i København.