Det helt særlige ved en EUX-tømrer

Fredag den 29. juni dimitterede 13 EUX-tømrer-studenter fra Herningsholm

Bag mørke solbriller gemte sig mange sæt trætte, men også glade øjne på de 13 EUX-tømrer-studenter, der fredag den 29. juni dimitterede fra Herningsholm.

Familie, mestre og undervisere var inviteret med til at fejre denne store dag sammen med de unge hueklædte mennesker på første række med taler, sang, uddelinger af beviser, kåringer og spisning. 

Efterspurgte kompetencer

Uddannelsesleder på EUX-teknisk, Henrik Nielsen bød velkommen til dimissionsfesten inden formand for Herning Tømrermesterforening og medlem af regionsbestyrelsen for Dansk Byggeri Midt og Vestjylland og Dansk Byggeris hovedbestyrelse, Morten Knudsen, holdt tale for de nye EUX-tømrer-studenter. 

Heri fremhævede han særligt arbejdsmarkedets behov for EUX-tømrere med netop deres særlige kompetencer og kombination af teoretisk og praktisk viden.

-Det er en hård uddannelse, I har taget. Det er fordi, I både får studiekompetencer til at læse videre og tømrerkompetencer. I er meget efterspurgte på arbejdsmarkedet. Den teknologiske udvikling stiller større og større krav til delelementerne i branchen, her kan vi som danske faglærte virkelig gøre en forskel, sagde Morten Knudsen.

Udholdenhed, vilje og modet til at fejle

Dernæst fulgte uddeling af beviser, hvorefter uddannelsesleder Henrik Nielsen holdt en tale, hvori han satte sig for at indkredse, hvad der er det helt særlige ved en EUX-tømrer.

-I har taget det, jeg vil kalde verdens bedste uddannelse, og jeg ved, hvad det kræver af udholdenhed og vilje, indledte Henrik Nielsen, inden han satte ord på, hvad, der ifølge ham, definerer en EUX-tømrer. 

-En EUX-tømrer er en, man kan regne med, en som ikke går på kompromis med kvalitet. Det er en, der gør tingene færdige.

-Faglige kompetencer er selvfølgelig vigtige, men også sociale kompetencer er vigtige, når flere og flere skal til at arbejde sammen i teams.

-En Eux-tømrer har både de teoretiske og de praktiske færdigheder, og I tør at tænke innovativt, fremhævede Henrik Nielsen, der sluttede af med en fuldtonet opfordring til de nye EUX-tømrer om, at se stort på fejlfindingskulturen og i stedet have modet til at fejle, da det kun er derigennem man lærer og skaber nyt.

Inden fællessang og spisning blev henholdsvis Årets kammeratpris og EUX-prisen uddelt. Årets kammeratpris blev delt mellem Christian Ganshorn Jensen og Magnus Lynge Damgaard. Sidstnævnte løb også med EUX-prisen og legatet på 2500 kroner uddelt for godt håndværk med et højt teoretisk niveau. 

Arrangementet blev afrundet med spisning og hyggelig samvær på menuen.