DM er en fed oplevelse

Onsdag den 18. april løb DM i Company Programme af stablen i Industriens Hus i hjertet af København. Af de 44 kvalificerede hold kom de 7 fra Herningsholm Erhvervsgymnasium

Der var nervøsitet og spænding i luften i Industriens Hus, da der onsdag den 18. april blev holdt DM i Company Programme. Men mest var der gejst og glæde over at være kommet helt til DM. Det havde hele 7 hold fra Herningsholm Erhvervsgymnasium opnået, og Herning var dermed flot repræsenteret blandt de i alt 44 finalister i tilsammen fire spor.

- Det er rigtigt fedt. Vi har været igennem en lang proces, og nu gælder det. I Viborg stod vi foran 50 mennesker, og her fremlagde vi for 200 mennesker. Det er en fed oplevelse at finde ud af, at man godt kan, sagde Jimmi Hansen fra virksomheden Transparent Commercial, der har udviklet et koncept for reklamer på private husstande.

Erhvervslivet giver feedback

Efter at alle grupperne havde pitchet på en scene foran dommere, hinanden og publikum, skulle de præsentere deres forretningsidéer på stande for dommerne, og sidste del af bedømmelserne foregik ved lukkede dommerinterviews.

- Det er en kæmpe oplevelse, og noget vi har set frem til og arbejdet frem imod længe, sagde Joachim Bang Jensen fra virksomheden Everyspot, der har udviklet en parkerings-app, der tilgodeser miljøet og giver penge til bevarelse af regnskoven.

Hos firmaet Back on Point var der heller ikke tvivl om,  at deltagelsen i DM giver uvurderlige erfaringer med hjem i bagagen.

- Al den teori, vi har lært, får vi nu prøvet af i praksis, sagde Martin Møller, der blev bakket op af kollegaen:

- Vi får en masse brugbar feedback af erhvervsfolk, sagde Simon Bækhøj Jensen.


Danmarksmesterskabet i Entreprenørskab er kulminationen på undervisningsforløbet Company Programme, hvor elevteams fra hele landet lærer at omsætte ideer i praksis.

Til Danmarksmesterskabet bliver elevernes idéer, der spænder lige fra social innovation til tekniske produkter, bedømt af kompetente erhvervs- og organisationsfolk i kategorierne Rapport, Scenepræsentation, Standinterview og Lukket dommerinterview.

Der kåres en Danmarksmester, en anden- og tredjeplads samt sporvindere i hvert af de fire Company Programme-spor: Science & Technology, Society & Globalization, Business & Service og Trade & Skills.