DM i Skills lakker mod enden

Så er det blevet tredje og sidste dag med DM i Skill. Det er i disse timer, at de sidste ru overflader skal slibes, den sidste præsentation holdes, og de sidste svejsninger laves.

 Det er nu, at den sidste touch og den absolut sidste finish nænsomt skal lægges på værket, inden deltagerne uafværgeligt må vige pladsen, og dommerne tager over for at vurdere det færdige produkt, votere og dernæst kåre vinderne af DM i Skills 2018.

 De fleste af deltagerne fra Herningsholm Erhvervsskole var fortrøstningsfulde, da de havde afsluttet konkurrencen.

Industritekniker Frederik Rasmussen var kun i konkurrence fredag eftermiddag. Han lagde sidste hånd på sin opgave lidt i seks på det sidste hold industriteknikere.

- Jeg er glad, men ikke helt tilfreds med opgaven. Men det har været en sjov oplevelse at være med, sagde han.

Murer Kenneth Meldgaard Ebbesen sluttede sammen med resten af murerholdet som de første lørdag formiddag, og han havde god tid de sidste tyve minutter til at lægge sidste hånd på værket. 

- Det betyder noget at have tid til den sidste finish. Jeg er godt tilfreds. Jeg går efter sejren, men jeg tør ikke tro på det, så jeg håber på en top 3-placering, sagde han, da opgaven var veloverstået. 

Tæt dyst og dygtige konkurrenter

Hos maskinsnedker Dennis Nielsen var der også optimisme.
 
- Jeg synes, det er gået skidegodt. Jeg har lavet nogle småfejl, men jeg er godt tilfreds med resultatet, sagde Dennis Nielsen, der dystede side om side med Rasmus Skovdal.

- Jeg tror, deltagerne ligger meget lige, så det bliver de små detaljer, der tæller, sagde Rasmus Skovdal.

Hos tømrer Mathias Jensen, der også deltog ved sidste års DM, var humøret højt og smilet stort, da tre dages hårdt arbejde langt om længe var overstået.

- Det er gået over al forventning, og jeg har en god mavefornemmelse. Jeg har været meget bedre forberedt denne gang og har trænet meget mere, og jeg har vidst, hvordan publikumspresset har været, sagde Mathias Jensen.

Mathias Frahm Pedersen, der er bygningssnedker og også deltog ved sidste års DM, var også i godt humør efter endt konkurrence.

- Det har været en klart bedre oplevelse i år, hvor jeg har vidst, hvad jeg er gået ind til. Jeg har lavet nogle fejl, men er kommet godt efter det, og jeg har afleveret alle mine samlinger til tiden. Så resultatet afhænger af, hvordan det er gået med de andre. Men jeg kunne ikke have gjort det bedre, så jeg er godt tilfreds, sagde Mathias Frahm Pedersen.

Også Herningsholm Erhvervsskoles mediegrafiker var tilfreds med sin indsats.

- Det er gået rigtigt godt. Jeg har ikke lavet nogen fejl, så umiddelbart er jeg rigtigt tilfreds. Jeg har en god mavefornemmelse, og det bliver spændende at se, hvem der vinder, sagde mediegrafiker Isak Zacharias Hejnesen.

Hos smedene var afslutningen utrolig intens, så intens at sveden sprang fra de tidspressede deltagere, og ikke alle nåede helt i mål med opgaven, en manuel sneplov med hjul. 

-Jeg nåede ikke at blive færdig. Jeg manglede at svejse det øverste, udtalte en tydeligt skuffet Allan Erik Jørgensen fra Team Herningsholm.

Detailpigerne Kira Krogager, Simone Jønsson, Simone Bendt-Hansen og Natasja Nielsen afsluttede som de sidste fra Herningsholm Erhvervsskole lige inden middag lørdag. De var storsmilende efter at have præsteret rigtigt godt foran dommerne.


- I dag er det gået helt vildt godt, men de andre er også dygtige, sagde Natasja Nielsen. 

- Vi regner med en top fem-placering, sagde Simone Jønsson.