Elever bygger dommertårne til VM i ridesport

Flere tusinde hesteentusiaster gæster i disse dage Herning til VM i ridesport.

Til at bedømme de professionelle præstationer på opvisningsbanerne sidder dommerne i lilla tårne fordelt på stævnepladsen, hvor de voterer. Dommertårnene er bygget af elever fra tømreruddannelsen på Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier.

"Det har været en sjov opgave, og så er det jo dejligt at vide, at andre får glæde af det, vi har brugt kræfter på," siger tømrerelev Joachim Lauridsen. 

 

Elever i skoleoplæring

Han har været med til at lave seks ud af de ni dommertårne, der nu står på stævnepladsen til verdensmesterskaberne.

I alt har 15 tømrerelever bidraget til dommertårnene gennem deres tid i skoleoplæring på Herningsholm. Her er de i lære på skolen i en periode, indtil de får en læreplads hos en tømrermester.

Opgaven med dommertårnene har derfor givet eleverne et retvisende billede af, hvordan det er at være lærling i en virksomhed, mener Henrik Vestergaard, skoleoplæringsinstruktør på tømreruddannelsen.

"Eleverne koncentrerer sig mere om opgaven, når de ved, der er en modtager i den anden ende. Opgaven med dommertårnene har betydet for eleverne, at de har haft noget seriøst at gå i gang med. Eleverne får en forståelse for, at det, de laver, er der nogle andre, som skal bruge, og det er rart at kunne give dem den læring, ligesom når de har en læreplads," siger han.

 

Flere uddannelser om opgaven

Dommertårnene var en bestilling fra Herning Kommune. 

Herningsholm har fået hjælp til at bygge tårnene af FGU Midt-Vest, hvor eleverne har bidraget til tårnenes skelet, og da tømrereleverne fra Herningsholm var færdige med deres arbejde, fik elektrikerelever fra Herningsholm tårnene over, så de kunne sørge for strøm og el-radiatorer til dommerne.