Erhvervsuddannelser på Herningsholm går frem igen i år

Optaget til august sætter ny rekord for EUD og EUX på Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier

314! Så mange elever begynder efter grundskolen til august på EUD eller EUX på Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier. Det viser de foreløbige tilmeldingstal, og det er en ny rekord for Grundforløb 1, der har eksisteret siden 2015.
- Det er vi selvfølgelig utroligt glade for. Vi havde en stor fremgang i søgningen til erhvervsuddannelserne direkte fra grundskolen sidste år, og at søgningen stiger igen i år på trods af, at årgangene, der skal vælge ungdomsuddannelse, er mindre, kan vi kun være ovenud tilfredse med, siger Allan Kortnum, direktør for Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier.  


Høj kvalitet
I 2018 gik søgningen til Grundforløb 1 på EUD og EUX frem med 40 % i forhold til 2017, og i år er der en fremgang på 11 % i forhold til 2018.
Forklaringen på det skal findes flere steder, udtaler Allan Kortnum.
- Vores oplevelse på Herningsholm er, at Herning Kommune og Ikast-Brande Kommune gør en stor indsats for at vise erhvervsuddannelse som en spændende karrierevej. Samtidig er jeg overbevist om, at unge ikke vælger en erhvervsuddannelse for samfundets skyld, men vælger den, fordi der er høj kvalitet i undervisningen og gode fremtidsmuligheder – og det starter selvsagt ved fagligt kompetente undervisere, så derfor kan vi ikke komme uden om underviserne, når forklaringen på den øgede interesse skal findes, siger han.

Solidt fundament
Det gode ved en erhvervsuddannelse er, at karrieren kan gå i alle retninger, hvad end drømmen er at blive selvstændig, få det gode job med god løn eller tage en videregående uddannelse. Meget få ender i dag med at være i det samme fag hele arbejdslivet, og her er en erhvervsuddannelse et godt startsted, som åbner døre til fremtiden, men også giver et solidt fundament, som man altid kan vende tilbage til. Denne oplevelse breder sig, og det tror jeg er en af hovedårsagerne til den tiltagende interesse for erhvervsuddannelse i vores område, udtaler Allan Kortnum.
- Der er stor politisk bevågenhed på området, og det er helt afgørende ikke at lulle sig i søvn og tro, at nu går det af sig selv. Det er jeg helt sikker på, at såvel vores lokale politikere som landspolitikerne er helt klar over, siger Allan Kortnum.