Et bæredygtigt samarbejde

Fra den 11.-19.januar er alle 1.g eleverne på tværs af uddannelser, byer og studieretninger fordybet i et fælles projekt under temaet bæredygtighed


Fagligheder mødes, og nye ideer opstår

Kreativiteten slår gnister, og nye bekendtskaber opstår på tværs af uddannelser, når de lyse 1.g-hoveder på henholdsvis Erhvervsgymnasiet Herning og Handelsgymnasiet Ikast-Brande i denne uge skal forsøge at udtænke nye ideer og udfærdige originale løsninger, der kan være med til at sikre klodens fremtid.

Den bagvedliggende ide med projektet er, at eleverne skal få øjnene op for hinandens forskellige faglige styrker, og så bringe dem effektivt i spil i forhold til fælles udvikling og innovativ problemløsning.

De 450 1.års elever fik først faglig undervisning, hvori bæredygtighed blev udfoldet fra forskellige vinkler, inden de i de sammensatte grupper tog fat på selve ideudviklingen og udfærdigelse af et produkt, en plakat, en prototype eller lignende, som det så er meningen, at de skal præsentere på en afsluttende messe fredag.

Spildevand og afkræftede fordomme

Magnus Lauritsen, Simone Willadsen, Søren Blanke, Maria Odegaard, Ebbe Okkerstrøm og Nithin Sri har alle deres daglige gang på Erhvervsgymnasiet i Herning, men de tilhører hver deres uddannelse, henholdsvis HHX og HTX.

Gruppen er sammen kommet op med en ide og en model til, hvordan man kan udnytte varmen fra spildevand til opvarmning af husstande.

-De forskellige fag har kunnet byde ind med noget forskelligt, og det har givet et rigtig godt sammenspil i vores gruppe. Altså HTX’erne er rigtig gode til fysik og biologi, mens vi ved noget om økonomi og afsætning. Og så kommer vi mega godt ud af det med hinanden, udtaler Simone Willadsen fra 1b.

Ebbe Okkerstrøm, der går i 1v, tilføjer, hvad han ser som en sidegevinst ved projektet.

-Vi har fået fjernet stereotyperne og fordommene om, hvordan HTX’ere og HHX’ere er, siger Ebbe Okkerstrøm, hvortil resten af gruppen samtykker.

Fredag bliver vinderen af det fælles projekt kåret, og på baggrund af lærernes evalueringer bliver der også kåret en publikumsfavorit. Indbudte gæster, forældre og elever fra anden og tredje årgang har mulighed for at stemme på den stand, de mener, er den bedste. 

Kåringen finder sted den 19. januar kl. 15:15 i Agoraen på Erhvervsgymnasiet i Herning.