EUX Business udviklede caféer

Elever fra EUX Business har de seneste tre uger arbejdet tæt sammen med udvalgte butikker i Herning City om projektet ”Herning hjælper Herning – Café in shop”

Fredag den 22. september udstillede Grundforløb 1-elever fra fagretningen EUX Business resultatet af deres allerførste projekt på uddannelsen. Og dommerne havde kun ros til eleverne.

- Tusind tak for et par fede timer. I har været gode og lavet nogle gode projekter. Jeg synes, at I har lavet nogle velovervejede opgaver, og det er tydeligt, at I har lyttet til butikkerne, sagde citychef for Herning City Allan Kristensen.

Samarbejde om Herning

Med projektet ”Herning hjælper Herning – Café in shop” fik eleverne til opgave at udvikle en bæredygtig café i en af de udvalgte butikker: The & Kaffegalleriet, Sektion 1 og Rikki Vanggaard. Ved fredagens udstilling var repræsentanter fra butikkerne samt citychef Allan Kristensen med for at kåre en vinder.

- De har været fantastisk dygtige, især når man tænker på, at de kun har været i gang med deres uddannelse i fem uger. Jeg tror, at der er nogle spirende selvstændige blandt de unge, og det har været spændende at få indsigt i deres opfattelse af vores verden, sagde Rikki Vanggaard. 

Gennemført projekt

Projektet startede med et besøg hos de forskellige butikker, og herefter fik eleverne travlt med at lægge budgetter, diskutere materialevalg, lave model af caféen og planlægge fremlæggelse. 

- Vi har for eksempel lavet budgetter og lønsedler. Vi har også beregnet moms og valgt farver i caféen, så det passede til butikken. Jeg synes, at vi har fået et godt indtryk af den virkelige verden gennem projektet, sagde Cindy C. Thusholt, der sammen med sin gruppe stod bag Café Vanggaard.

Café Vanggaard kunne dog ikke følge med, da vinderen skulle kåres. Førstepræmien – på en frokost i kantinen – gik nemlig til gruppen bag Sektion 2 for at have udtænkt en god idé, skabt en flot sammenhæng i forhold til konceptet og lavet en god præsentation.