Flot tredjeplads til elever fra Herningsholm

Torsdag den 8. februar blev der afholdt National Entreprenørskabsmesse i Odense

På den National Entreprenørskabsmesse dyster eleverne på blandt andet produktudvikling, markedsføring og økonomi, når de præsenterer deres innovative ideer for erfarne erhvervsfolk.

Trioen fra Herningsholm Erhvervsgymnasim bestående af Sara Hoelgaard Andresen, Tanja Tynes Lauridsen og Joachim Bank Jensen deltog i i Bizz Mart-konkurrencen med deres projekt EverySpot.

De tre unge iværksættere har sammen udviklet en app, der giver privatpersoner mulighed for at udleje sin p-plads eller indkørsel og samtidig støtte et godt formål.

For hver bil, der bliver parkeret gennem Everyspot, bliver et mindre pengebeløb doneret til fredning af regnskoven (11 kvm regnskov eller ca. størrelsen på en parkeringsplads for hver donation).

Således slår EverySpot to fluer med ét smæk, da projektet både er med til at løse manglen på parkeringspladser og et globalt naturproblem. Og ramt blev også dommerne, der tildelte Everyspot en flot tredjeplads samt 2000 kr.

-Det er virkelig fedt at vinde en tredjeplads. Det er en fantastisk følelse. Vi har arbejdet med ideen i omkring et år, og vi har lært virkelig meget og er blevet klogere. Det har været det bedste, vi har gjort gennem vores skole. Nu har vi fået et tilbud fra en, som er interesseret i vores koncept, så det skal vi undersøge, og så er vi ved at oprette et CVR-nummer, så vi kan få virksomheden op at køre, udtalte Sara Hoelgaard Andresen, Tanja Tynes Lauridsen og Joachim Bank Jensen bagefter til Fonden for Entreprenørskab. 

I alt dystede 550 elever fordelt på 142 elevvirksomheder. Alle deltagerne er elever fra ungdomsuddannelser i hele landet, som har arbejdet på deres idé siden sommerferien.

National Entreprenørskabsmesse er arrangeret af Fonden for Entreprenørskab og er en del af entreprenørskabsforløbet Company Programme.