Første fælles svendefest

Fredag den 27. september fejrede Herningsholm 71 nyudlærte tømrere, murere og snedkere ved den første fælles svendefest for bygge- og anlægsfagene

Flagene var hejst, og stemningen var højtidelig, da 71 nyudlærte tømrere, murere og snedkere sammen med deres familier og mestre var samlet til én stor fælles svendefest på Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier fredag den 27. september. Det er første gang, skolen samler bygge- og anlægsfagene til fælles fejring.

Folketingmedlem og tidligere finansminister Kristian Jensen stod for gæstetalen til de nye svende.
- Vi er afhængige af, at der er dygtige håndværkere, og de danske faglærte er blandt verdens bedste. Jeg er sikker på, at der bliver rigtigt meget brug for jer på arbejdsmarkedet, sagde han i sin tale til eleverne, inden han gav stafetten videre til uddannelseschef Martin Holmgaard.

Herningsholm elev-prisen
- Der er stor efterspørgsel på jeres kompetencer som faglærte både nu og i fremtiden. For med en erhvervsuddannelse kan I noget helt særligt, og det skal I være stolte af. En erhvervsuddannelse åbner uendelig mange døre, og det er en fantastisk bagage at have med, når vi kigger ind i et arbejdsliv, hvor mange af os, efter forskellige jobskift, kommer til at arbejde med noget, vi ikke oprindeligt er uddannet til. Her giver en erhvervsuddannelse en rigtig god ballast og afsæt for et godt arbejdsliv – om I så fortsætter som svende, bliver selvstændige, læser videre eller noget helt andet, sagde uddannelseschef Martin Holmgaard i sin tale.
Han takkede også virksomhederne for at tage ansvar og uddanne fremtidens håndværkere, inden han sammen med JCN-Bolig uddelte Herningsholm elev-prisen. Den gik til Patrick Svarrer.

Efter den fælles svendefest fortsatte festlighederne ude i afdelingerne med overrækkelse af svendebeviser.