Fornem fagprøve modtog årets fagprøvepris

Fredag den 31. august modtog Sofie Rindom årets fagprøvepris på detailuddannelsen ved Herningsholm Erhvervsskole for sin fagprøve i den tysk multibrand kæde Wormland

Det var en stolt og glædesstrålende Sofie Rindom, der tog imod diplom og gave fra uddannelsesleder på EUD/EUX Business, Mona Syndergaard.

-Jeg har det rigtig godt med at modtage årets fagprøvepris. Det er en bekræftelse på, at det, jeg har gjort, har været rigtigt. Jeg er virkelig kommet tættere på både det faglige og på handelsverdenen, men det er også fordi, der her er et super fedt miljø at lære noget i, udtaler Sofie Rindom.

Sofie har gennemført en dansk salgsassistentuddannelser med profil tekstil i Tyskland, og i sin fagprøve undersøgte hun en markedsføringskampagne og dens effekt på lang og på kort sigt hos Wormland i Berlin, hvor hun med PIU (Praktik i udlandet) var i praktik.

Læring i Berlin 

Uden særlige tyskkundskaber eller netværk besluttede Sofie sig for at pakke kufferten og drage til Berlin for at lære det tyske marked at kende indefra og for at udfordre sig selv.

-Det har været så givende en oplevelse. Jeg har lært og udviklet mig så meget ved at have været i Tyskland. Det gjorde alt for min læring dernede, at jeg skulle arbejde mig op og ikke kendte nogen dernede på forhånd. Jeg oplevede, at jeg ikke bare fik nye kolleger, men faktisk venner og en ’familie’ i virksomheden, fortæller Sofie og tilføjer.

-Det er anderledes og krævende at være i Tyskland med en strammere disciplin og autoritet end her, men jeg oplevede så også, at jeg med min danske mentalitet, med en måske mere energiske tilgang til tingene end tyskerne har, havde noget at tilbyde, som virksomheden tog godt imod og kunne bruge. Jeg kan kun anbefale andre, at de prøver at rejse ud og tage deres praktik i udlandet, siger Sofie.

Detailuddannelsen en grundsten

Med en vel afsluttet salgsassistentuddannelsen vil Sofie nu læse videre på Kommunikation og digitale medier på Aalborg Universitet.

-Jeg tog uddannelsen her, fordi det er erfaring i praksis. Detailuddannelsen er en grundsten, som jeg vil bygge ovenpå, siger Sofie og runder af med en opsummering af, hvad hun mener, hun tager med videre herfra.

 -Uddannelsen her har givet mig indblik i mange flere aspekter, end jeg troede, jeg ville få. Det er jo ikke bare handel, men også at kunne forstå en situation, at kunne opfatte kropssprog, at kunne aflæse en anden person og så videre. Det er en uddannelse, jeg virkelig kun kan anbefale, afslutter Sofie Rindom.