Fra HHX-elever til virksomhedsejere

De to klassekammerater Simone Dahl Gustafson og Alberte Simonsen fra 3.e på HHX, der begge om godt 14 dage får studenterhuen på hovedet, sprang tirsdag den 12. juni ud som virksomhedsejere af lingeri webshoppen, Unify Underwear

Det er gået rigtig stærkt det sidste år for de to piger på Herningsholm Erhvervsgymnasium, der begge glæder sig til, at den sidste eksamen er i hus, og de fuldt ud kan dedikere sig til deres nystartede firma, der har fået lager og kontor her i Herning.

 -Det bliver så fedt, at tage et sabbatår, hvor vi skal arbejde fuldtid i vores eget firma, siger en smilende Alberte Simonsen på 18 år.

To investorer, henholdsvis den tidligere finansmand og nu investor, Peter Sandberg, og grundlæggeren af SmartGuy, Christian Bjerre Kusk, var så overbeviste om pigernes ide, at de valgte at investere 250.000 kr. hver i Unify Underwear.

Begyndte med Company Programme 

Men det begyndte alt sammen med deltagelse i Company Programme, hvor pigerne skulle komme op med et forslag til en løsning på et hverdagsproblem.

-Vi kom til at tale om, at vi var trætte af, at mange af vores bh’ere ikke var særligt behagelige at gå med, mens vores yndlings bh’ere måske ikke lige matchede det outfit, vi gerne ville tage på, forklarer Simone Dahl Gustafson på 20 år. 

Pigernes løsningsforslag blev at tage bh’en og så flytte låsen ud i siderne, så man nu kan adskille bh’en i to dele.

-Vi har fået rigtig meget positiv respons og efter præsentationen, kom der piger fra folkeskolen hen til os og spurgt, hvor man kunne købe bh’en, fortæller Alberte Simonsen.

Supplerer hinanden utrolig godt 

Investor Peter Sandberg kontaktede dem efterfølgende og bad dem sende deres forretningsplan til ham.

-På det tidspunkt jeg ’opdagede’ Unify Underwear havde jeg mødet godt 300 startups, og Simone og Albertes forretningsplan var blandt de 5 bedste af alle, derfor bad jeg om et møde, fortæller Peter Sandberg og uddyber

- De supplerer hinanden utroligt godt som team, og har sideløbende med deres skolegang, arbejdet målrettet og struktureret på at nå de mange løbende dead-lines, og ikke mindst har de inkluderet Simon Larsen i teamet, der er vores COO, og den, der har styr på produktionen i Brasilien, hjemmesiden, teknik m.m., og de tre arbejder så godt sammen, hvad der er afgørende i en startup. 

-Slutteligt er det en fornøjelse at arbejde med engagerede, lærevillige og ambitiøse mennesker, uanset om de er 18 eller 75 år, og det er Simone og Alberte, runder Peter Sandberg af.

Tager brugbar viden med sig

-Jeg synes, det har været en let overgang fra teori til praksis. Vi har på skolen lært utroligt meget i innovationsfaget, som vi kan bruge, og Alberte har haft finansiering, så hun har helt styr på regnskaber og økonomi, siger Simone Dahl Gustofson.

Pigerne har fået tilsendt prøver fra både Kina, Sri Lanka og Indien, men endte efter opfordring fra deres nye partner i firmaet, Simon Larsen, at vælge Brasilien som produktionsland for deres bh’er. 

-Det, der bliver mest spændende, er, at se om det virkeligt kan bære, altså om andre også kan se det, som vi har set, siger en både spændt, stolt og meget glad Simone Dahl Gustafson.