Fremtiden spirer på HHX i Herning

Hele 150 HHX-elever fra Herning er i år med i Fremtiden Spirer, som blev skudt i gang med en innovativ case onsdag formiddag

Tredje omgang af Fremtidens Spirer, en innovationskonkurrence for gymnasieelever, blev onsdag sat i gang, da Andelskassen var forbi Herningsholm Erhvervsgymnasium med en case. 

De to foregående år har konkurrencen kun været for eleverne på studieretningen med innovation, men på grund af gymnasiereformen har eleverne endnu ikke valgt studieretning, og derfor deltager hele 150 elever denne gang.

- Vi har valgt at bruge konkurrencen som en introduktion til innovationsfaget. Kernen i innovation er at møde det virkelige erhvervsliv, og den bedste måde at gøre det på er gennem konkurrence, hvor man dyster mod andre hold og bliver bedømt at eksterne dommere. Så på den måde passer det rigtigt fint ind med Fremtiden Spirer, sagde innovationsunderviser Henrik Stenum Graversen.

På med idéhatten

Efter en kort introduktion til innovation blev elevernes nytænkning udfordret med energizers og idéudvikling.

- I skal være med til at udvikle løsninger på fremtidens udfordringer. Det bliver sjovt i dag – og også lidt anderledes. Når man arbejder med innovation går man ikke altid den lige vej, og man får tit de gode idéer ad omveje. Det er helt ok at blive frustreret undervejs, for det er en del af det, forklarede Rune Skov fra VIA, der havde ansvaret for at lede de unge gennem dagens innovationscase.

Om Fremtiden Spirer

Andelskassens innovationskonkurrence er en tilbagevendende begivenhed, hvor gymnasieelever dyster i idéudvikling. Målet med Fremtiden Spirer er at kickstarte skabertrangen og det innovative mind-set hos næste generations erhvervsdrivende. På den måde kan vi være med til at skabe vækst og arbejdspladser i det lokale Danmark.

I år skal elever fra 12 gymnasier konkurrerer om at få og gennemføre den bedste idé inden for temaet; ”at skabe vækst og arbejdspladser lokalt”. Eleverne skal lave en filmpræsentation af deres idé. De færdige film lægges ud på konkurrencens hjemmeside, og så gælder det om at skaffe stemmer. 

De 3 film som får flest stemmer går videre til den nationale finale og dyster om 1. præmien på 15.000 kr. De seneste to år har elever fra Herningsholm Erhvervsgymnasium været blandt finalisterne; det ene år med topplacering. Fremtiden Spirer er et samarbejde mellem Andelskassen og VIA Center for Undervisningsmidler