Fremtidens City

Fredag den 21. september afholdt GF1erne på EUX Business præsentation af deres ideer til brancheglidning foran et hold af fagdommere

De sidste 14 dage har de to GF1 klasser på EUX Business arbejdet med brancheglidning i et samarbejde med Herning Cityforening med ti forskellige butikker i Herning midtbyen som case-virksomheder.

GF1erne på EUX-business hørte først et oplæg fra Citychef Allan Kristensen omkring brancheglidning og hvilke tiltag, der er på vej for at gøre hele gågaden til et attraktivt butiksstrøg.

Eleverne blev dernæst inddelt i 13 grupper og besøgte så den butik, de havde fået tildelt som case-virksomhed.

Dernæst arbejdede GF1erne med målgrupper, markedsføring, budget samt en 3D-model af, hvordan forretningen vil tage sig ud efter gennemført brancheglidning, således at både ide og præsentation var helt på plads. 

Fredag præsenterede grupperne så deres ide for et dommerpanel bestående af citychefen og butikschefer fra Herning City.

-Vi var lidt nervøse, men det gik rigtig fint. Det var virkelig spændende at skulle pitche foran nogen rigtige butiksejere, fortalte Niels Kjær, der går på GF1 på EUX-Business, umiddelbart efter at han og hans gruppe havde leveret deres præsentation.

Det er anden gang, arrangementet løber af stablen, og også Citychef Allan Kristensen er glad for samarbejdet og mødet med de unge mennesker.

-Vi samarbejder med skolen for at dygtiggøre os på fremtidens unge. Vi kan være med til at præge dem, og de kan give os modspil og komme med innovative ideer om, hvad fremtidens publikum gerne vil have, fortæller Allan Kristensen. 

Sheena Parling, der er butikschef ved Deichmann og en af dagens meddommere, supplerer.

-Vi vil gerne have flere unge ind i vores butik, og derfor er det også vigtigt, at høre deres ideer om, hvad der skal til for at flere unge kunder får lyst til at komme. 

Efter at alle grupper havde præsenteret deres ide blev arrangementet rundet af med, en vinder blev kåret.