Frisør Charlotte klar til DM i Skills igen i år

24-årige Charlotte Kjærulff Grønkjær er klar til at tage udfordringen op endnu engang, når hun står klar med føntørrer og saks ved DM i Skills 2018

Den unge frisør fra Hurup Thy føler sig rigtigt godt rustet til dette års danmarksmesterskab for unge håndværkere, hvor hun skal op imod landets bedste frisører. Hun var nemlig også med ved sidste års DM.

- Jeg tror, at det er en stor fordel, at jeg ved, hvordan konkurrencen foregår. Det gør, at jeg bedre kan slappe af. Jeg lærte især noget om, hvad vi har tid til at lave. For eksempel tager det rigtigt lang tid at krølle, så det vil vi ikke bruge lige så meget i år, forklarer Charlotte Kjærulff Grønkjær.

En tidligere deltagelse til trods er der dog stadig faktorer, som Charlotte Kjærulff Grønkjær ikke kan forberede sig på.

- De ukendte opgaver er jo stadig ukendte, så vi kan kun øve os på de to kendte opgaver, siger hun med henvisning til, at frisørerne kun kender indholdene og kravene til to ud af de i alt fire opgaver, de skal igennem til DM.

Brænder for faget

Charlotte Kjærulff Grønkjær lægger ikke skjul på, hvorfor hun atter har lyst til at være med i Skills.

- Jeg er meget konkurrencemenneske, og det er sjovt at være med. Det er fedt at få lov til at konkurrere i det, man brænder for. Jeg bliver helt opslugt af konkurrencen, for eksempel lægger jeg slet ikke mærke til alle de mennesker, der kigger på, siger hun.

I konkurrencen kører Charlotte Kjærulff Grønkjær et tæt parløb med klassekammeraten Louise Mathilde Nyholm, men i sidste ende kan kun én frisør stå øverst på podiet.

- Jeg stiller da op for at vinde. Jeg gør, hvad jeg kan, og så håber jeg på det bedste, siger hun med et smil.

Når den unge frisør afslutter sin læretid ved Håreksperten Hvidbjerg og Vestervig til november 2018, forventer hun at fortsætte inden for frisørfaget.

- Jeg vil gerne fortsætte som frisør, måske endda som selvstændig på et tidspunkt. Men jeg kunne godt tænke mig noget mere end den almindelige hverdag i en salon, så jeg overvejer også at holde kurser som tekniker eller undervise på en erhvervsskole, siger Charlotte Kjærulff Grønkjær.

DM i Skills løber af stablen den 18. – 20. januar 2018 i MCH i Herning. Her dyster 300 af landets dygtigste, unge håndværkere om at blive den bedste inden for deres fag.

Herningsholm Erhvervsskole er repræsenteret med 10 elever inden for fagene bygningssnedker, frisør, industritekniker, maskinsnedker, mediegrafiker, murer og tømrer.

Til DM i Skills er der gratis adgang for alle.