Frisør Louise træner føntørring før DM

De seneste måneder har stået på koncentreret træning for 22-årige Louise Mathilde Nyholm, der skal konkurrere med Danmarks bedste, unge frisører til DM i Skills 2018 i januar

Louise Mathilde Nyholm fra Viborg arbejder hårdt for at blive klar til at dyste i de fire opgaver, der udgør frisørernes udfordring til DM i Skills. Inden for frisørfaget er hver af de deltagende skoler repræsenteret af to kombattanter, som har et tæt samarbejde. 

- Vi har udviklet vores frisurer i fællesskab, så de er inspireret af hinanden, og vi træner på det samme. Men der må også gerne være lidt variationer, for eksempel længden, forklarer Louise Mathilde Nyholm.

Til selve DM findes da også kun én vinder blandt alle deltagerne. Her håber den unge frisør på en placering i top 5, og hun er udmærket klar over vejen til en god placering.

- Træning, træning, træning. Vi træner tiden på de to kendte opgaver, så det er meget med at lave de samme ting, for eksempel føntørrer vi den samme frisure igen og igen. Vi træner her på skolen om mandagen, hvor vi har fri fra salonen. Jeg træner også derhjemme og lidt i salonen, forklarer hun.

Smag for konkurrencen

Selvom Louise Mathilde Nyholm er helt grøn i Skills-sammenhæng, så har hun sammen med makkeren Charlotte Kjærulff Grønkjær snust til det med at bruge sin faglighed i konkurrencesammenhæng.

- Vi var til DM for frisører i oktober. Det var fint til at få prøvet af, hvordan man reagerer på situationen med stemningen og tidspresset. Vi nåede vores mål om at ende inden for top 10 ud af cirka 20 deltagere, så det gik okay, siger Louise Mathilde Nyholm. 

Efterårets DM for frisører har givet den unge frisør blod på tanden, og hun glæder sig til at prøve kræfter med DM i Skills.

- Jeg deltager i Skills, fordi jeg gerne vil dygtiggøre mig inden for mit fag, fordi jeg virkelig brænder for det. Jeg greb muligheden for at deltage, da jeg fik den efter optagelsesprøven, og jeg tror, det bliver en kæmpe oplevelse.

Louise Mathilde Nyholm er i lære ved ID4U i Viborg og forventer at være færdigudlært i november 2018. Hun har allerede nu gjort sig tanker om fremtiden.

- Jeg vil gerne arbejde som frisør. Men jeg vil også meget gerne være med til at dygtiggøre andre og give det, jeg kan, videre, så jeg kunne godt finde på at være censor ved svendeprøver eller eventuelt videreuddanne mig til underviser, slutter hun.

DM i Skills løber af stablen den 18. – 20. januar 2018 i MCH i Herning. Her dyster 300 af landets dygtigste, unge håndværkere om at blive den bedste inden for deres fag.

Herningsholm Erhvervsskole er repræsenteret med 10 elever inden for fagene bygningssnedker, frisør, industritekniker, maskinsnedker, mediegrafiker, murer og tømrer.

Til DM i Skills er der gratis adgang for alle.