Frisørelev fra Herningsholm bliver præmieret i Barcelona

Brit Laursen har vundet den danske konkurrence om den bedste herreklipning i den verdensomspændende Revlon-konkurrence og skal nu til Barcelona for at få overrakt prisen

Den 29-årige frisørelev Brit Laursen er i dag glad for, at hun valgte at tage handsken eller nærmere saksen op, da hendes frisørmester ved Fruehøj Frisørsalon diskret skubbede tilmeldingsblanketten til konkurrencen over på hendes bord.

-Det er megasejt at skulle afsted til Barcelona og modtage prisen. Det falder godt nok midt i mini-svendeprøven, men alle underviserne har sagt, at jeg bare skulle tage af sted og få den store oplevelse, det er, udtaler Brit Laursen. 

Den 3.juni finder prisoverrækkelsen sted, dog med det positive forbehold, at rejsen kan fremskyndes til den 30. maj, i så fald Brit skulle blive udvalgt blandt de 15 bedste, når Revlon-juryen har foretaget sin endelige votering. Ligegyldigt hvad, så ser Brit frem til at møde de andre dygtige og dedikerede frisører fra hele verden.

-Det bliver sjovt at opleve og se, hvordan man kan udtrykke sig med de mange forskellige stile rundt omkring, siger hun.

-At blive frisørelev er det bedste, jeg nogensinde har gjort

Brit er oprindeligt uddannet landmand med speciale i heste, men arbejdet med hestene måtte suppleres med forskellige bijob, for at det hele kunne løbe rundt. Som 25-årig følte Brit, at der skulle ske noget nyt, og hun vidste, at det skulle være noget med mennesker.

-Jeg kendte intet til frisørverdenen, før jeg begyndte, så det var lidt af et sats.  Men at blive frisørelev, er det bedste, jeg nogensinde har gjort. Jeg får i mit arbejde lov til at fortælle et andet menneske, at det ser flot ud, og det betyder virkelig meget for folk. Og så elsker jeg den kreative proces, hvor der ikke er nogle faste regler, og jeg ikke på forhånd kender resultatet, forklarer Brit.

Før Brit kastede sig ud i konkurrencen, satte hun sig grundigt ind i konceptet. Hun læste på Revlons hjemmeside og forsøgte at spotte, hvad Revlons linje er, og hvad de lægger vægt på i bedømmelsen af de indsendte billeder.

Selv nævner Brit grundigheden og det hårde arbejde som sin force førend talentet.

- Jeg havde det sådan, da jeg begyndte som frisørelev, at ingen skulle være i tvivl om, at jeg ville det her. Og jeg har aldrig været bange for at spørge, når jeg var i tvivl. Jeg ville bare være god.

-Og selvom jeg snart er udlært, er jeg langt fra færdige med at lære nyt. Jeg kan hele tiden blive bedre, siger hun som afslutning på interviewet.