Grib mulighederne og mød op!

285 studenter dimitterede fredag den 28. juni fra HHX og HTX i Herning

285 huer, nogle lidt mere medtagede end andre, pyntede Agoraen sammen med 285 studenter - 196 fra HHX og 89 fra HTX - og deres familier, da der fredag den 28. juni var dimission på HHX og HTX i Herning.

Årets gæstetaler var tidligere HTX-elev Birgitte Madsen, der er Ph.d.-studerende i fusionsenergi ved DTU.
Hun startede ud med at følge sin plan om at læse fysik i Aalborg, men endte med nogle afstikkere, som hun bestemt ikke havde planlagt, da hun stod med huen på hovedet i 2011.
- Jeg skulle aldrig have et sabbatår, men endte alligevel med at tage et år fri fra studierne efter min bachelor i fysik, hvor jeg arbejdede som underviser. Jeg skulle heller aldrig til udlandet og bo, men endte med at læse min kandidat i Oslo. Jeg skulle heller aldrig til København og er nu i gang med min Ph.d. i København, sagde Birgitte Madsen, hvis Ph.d. ud over en masse spændende rejser har indbragt hende et Eliteforsker rejsestipendium.

- Vær åben over for ændringer i planen. Husk at nyde alle de andre ting, for der er meget andet end skole. Grib mulighederne, og mød op hvis du bliver inviteret, sagde hun til de nye studenter.



Løft blikket

Årets elevtalere var Caroline Mosegaard Knudsen fra HHX, Jeppe Vittrup Olesen fra HHX, Nicklas Peter Kvist Gislinge fra HTX og Heidi Bonde Nielsen fra HTX, der blandt andet opfordrede deres medstuderende til at huske, at det er alt det uden om tallet i midten af huen, der tæller.

Rektor Marie Lund opfordrede i sin tale eleverne til at løfte blikket og lade sig inspirere, og gav også en stor ros til studenterne.
- I forholder jer aktivt til politiske emner, hvilket vi så, da vi for nogle måneder siden havde paneldebat op til valget. I tør stille kritiske spørgsmål, og jeg er helt tryg ved at sende jer ud i verden, sagde hun.
Efter sin tale kårede hun årets Herningsholm-elev fra henholdsvis HHX og HTX. Fra HTX blev det Natascha Mikala Kristensen, der løb med titlen blandt andet for sit store engagement i Herning Care, der har fået Herningsholm med i Operation Julegave, der hjælper børn i trængte familier. Fra HHX blev det Johanne Würtz Hundevad, der har stillet op ved forskellige arrangementer, blandt andet åbent hus, og har fungeret som en dygtig rollemodel.
Der blev derudover uddelt boggaver til eleverne med de højeste gennemsnit.