Handelshuset indviet

Torsdag den 9. marts blev Handelshuset officielt indviet på en festlig eftermiddag med taler, flag og fremvisning ved husets dygtige elever

 

Den røde løber var rullet ud og flagene hejst, da Handelshuset torsdag den 9. marts officielt blev indviet. Inden da havde personale og elever gjort en stor indsats for at være klar til at tage imod gæster og vise huset frem.

Med indvielsen af Handelshuset kan alle Herningsholm Erhvervsskoles uddannelser i Herning nu samles i et campus på Lillelundvej.

- 2017 er en milepæl. Da skolerne fusionerede i 2004, tog bestyrelsen beslutningen om, at alle uddannelserne i Herning skulle samles på Lillelundvej. Med byggeriet af erhvervsgymnasiet, der stod færdigt i 2011, og med byggeriet af Handelshuset er projektet realiseret, sagde direktør John Egebjerg i sin tale.

Fag på tværs

Kaj Østergaard, der er direktør for handelsvirksomheden HT Bendix A/S og medlem af skolens bestyrelse fik derefter ordet.

- Vi har mange medarbejdere, der har haft deres gang her på skolen. Det er en fornøjelse at være kunde på skolen, og de nye rammer danner et godt grundlag for at fortsætte det gode samarbejde, sagde Kaj Østergaard, inden ordet blev givet videre til uddannelsesleder Mona Syndergaard.

- Her i huset har vi nu pladsen og faciliteterne til at skabe praksisnære undervisningsforløb med tværfaglige projekter, hvor eleverne trænes i ikke blot at fokusere på fordybelsen i det enkelte fag, men også at kunne anvende fagene på tværs – det er jo den kompetence, som efterspørges, når eleverne starter i deres læreforløb ude i virksomhederne, sagde Mona Syndergaard.

Elever viste rundt

I Handelshuset rykker flere elevgrupper sammen. Huset rummer nemlig både EUD Business, EUX Business samt innovations- og markedsøkonomiklasser fra HHX.

- Vi glæder os til bofællesskabet med HHX-eleverne, og den synergieffekt det vil give, sagde Mona Syndergaard. 

Kunstner Steffen Tast har stået for en stor del af udsmykningen i Handelshuset. Han gav kunsten et par ord med på vejen, inden den mere uformelle del af indvielsen kunne begynde.

Her stod udvalgte elever fra de merkantile erhvervsuddannelser for at vise gæsterne rundt, mens resten af husets elever og ansatte tog imod uden for og inde i klasselokalerne og viste et glimt af dagligdagen frem sammen med de flotte nye omgivelser.