Handelshuset tildeles Bygningspræmieringsprisen 2017

Mandag den 2. oktober blev Herningsholm Erhvervsskoles nyeste bygning Handelshuset hædret på Rådhuset i Herning, da Bygningspræmieringsprisen 2017 blev uddelt

Der var ros til flere bygninger nye eller renoverede bygninger, da borgmester Lars Krarup kunne afsløre de tre vindere af årets Bygningspræmieringspris på den nationale Arkitekturens dag.

- Vi kan se, at der er et stadig større fokus på kvalitet og udvikling, og der bliver skabt mange flotte og levende bygninger med en flot arkitektur. I dag fejrer vi Arkitekturens dag, hvor vi hædrer høj arkitektonisk kvalitet, indledte Lars Krarup.

Uddannelseschef Brian H. Willadsen tog imod prisen, der blev givet til Handelshuset med følgende begrundelse:

Prisen tildeles et overbevisende projekt, som skaber et spændende og inspirerende undervisningsmiljø. Bygningen danner en flot plads med velfungerende udearealer i sammenhæng med den eksisterende erhvervsskole. Projektet har en meget høj kvalitet i planløsningen og detaljeringen af facaden. 

Ud over Handelshuset blev også Maskinhuset i Lund og Nørregade 44 præmieret. I alt var seks bygninger nomineret til prisen.

Herningsholm Erhvervsskole modtog også i 2011 Bygningspræmieringsprisen for bygning 1, der rummer HHX og HTX.