Herning-elever indtog sejrsskamlen

Ved Danmarksmesterskabet i Entreprenørskab - Company Programme vandt elever fra HHX og HTX på Herningsholm alle fire spor samt den samlede første-, anden- og tredjeplads.

Tre unge fyre med en mission om at sørge for, at ingen i den danske ældrepleje oplever omsorgssvigt – det er grundlaget for elevvirksomheden Wilma Care, der torsdag den 22. april løb med førstepladsen ved DM i Entreprenørskab.

Benjamin Lytorp Henriksen, Morten Moesgaard og Christian Riis Gaardsted Petersen fra Wilma Care fik velkendt selskab på den virtuelle sejrsskammel af to andre Herningsholm-hold, da Herning-elever indtog både første-, anden- og tredjepladsen.

I Company Programme dystes i fire forskellige spor, og Herningsholm-elever vandt endda i alle fire spor og altså også de tre podiepladser.

"Vi har mange års erfaring i at arbejde med innovation og entreprenørskab. Derudover har vi nogle meget engagerede undervisere, der kan motivere eleverne. Og så er der heller ingen tvivl om, at eleverne ser op til de tidligere elever, der har klaret sig godt og er kommet langt med deres idéer," siger rektor Marie Lund.

 

Nervepirrende og god dag

Tusindvis af elever fra ungdomsuddannelser i hele landet har været med i Company Programme i løbet af året, og 155 havde kvalificeret sig til finalen, som for andet år i træk foregik online.

Alle deltagerne pitchede live på en virtuel scene og mødtes med dommerne i lukkede dommerinterviews, hvor dommerne kunne spørge nærmere ind til idéerne og give feedback.

"Det var lidt nervepirrende, fordi der var så meget ventetid, fordi det foregik online, men det var en vildt god dag," siger Benjamin Lytorp Henriksen fra Wilma Care.

Wilma Care er en kommunikations- og koordineringsplatform, som er udviklet til plejehjem. Platformen skal sikre større inddragelse af pårørende, lette presset blandt personalet og skabe et samfund omkring de ældre.

"Der har været så meget oppe i medierne om dårlige forhold på plejehjemmene. Vi fandt ud af, at tid er en mangelvare, og den vil vi gerne bringe tilbage sammen med omsorg," siger Benjamin Lytorp Henriksen, der fortæller, at Wilma Care har lavet aftaler med tre plejehjem, der er klar til at tage systemet i brug, når platformen er klar til det.

Med titlen som danmarksmestre i Entreprenørskab følger en check på 21.000 kroner sponsoreret af Nordea og Bloomberg samt en billet til Europamesterskabet, Company of the Year Competition, som finder sted til sommer.

"Vi vil vise det allerbedste, vi kan til EM, og vi vil tage Wilma Care til næste step," siger Benjamin Lytorp Henriksen.

 

De fire kategorivindere:

Science & Technology: ECObuddy fra Herningsholm

Society & Globalization: Wilma Care fra Herningsholm

Business & Service: Kør Digitalt fra Herningsholm

Trade & Skills: Mybabyplaid fra Herningsholm

 

Samlede vindere ved DM i Entreprenørskab 2021:

1. pladsen: Wilma Care fra Herningsholm

2. pladsen: Kør Digitalt fra Herningsholm

3. pladsen: ECObuddy fra Herningsholm