Herningsholm Erhvervsgymnasium indtog de tre første pladser ved finalen i Social Entreprise

Tirsdag den 8. maj blev der afviklet finale i Social Enterprise 360. Herningsholm var repræsenteret med over halvdelen af de deltagende hold og kunne også indtage de tre podiepladser

Social Enterprise 360 er et konkurrenceforløb, hvor eleverne arbejder med at omsætte socialt orienterede ideer i praksis.

Vinderholdet blev AIM, der består af de tre Herningsholm hhx-elever fra 1.f, Jasmin Hauris Akhsas, Maja Lindholm og Lukas Søgaard, der sammen havde udviklet en app, som skal hjælpe ældre til en forbedret fysik via individuelle træningsprogrammer. 

Dommerne gav gruppen følgende fine skudsmål med på vejen. 

-Et meget gennemarbejdet projekt med et fint produkt, som skiller sig ud. Potentiale for det fælleskabsopbyggende. En flot præsentation og grundigt forarbejde. 

Ud over ros fra dommerpanelet fik eleverne også råd til forbedringer af deres produkt.

Med sejren og æren følger et gavekort på 1.500 kr. til vindergruppen. 

Herningsholm-holdene ABetterWay og BrawoCare løb med henholdsvis anden og tredjepladsen i konkurrencen.

 

Social Enterprise 360 er et gratis konkurrenceforløb, hvor elever fra ungdomsuddannelserne skal arbejde med at omsætte gode socialt orienterede idéer i praksis. Eleverne skal idégenerere med det udgangspunkt, at de med deres gode idéer kan være med til at skabe et bedre samfund for nuværende og kommende generationer.

Som kulmination på Social Enterprise 360 skal eleverne kvalificere sig til deltagelse i finalen, hvor de 10 bedste elevhold dyster om at have den bedste socialt entreprenante idé. 

Finalen afholdes i maj måned og foregår online via GoToMeeting, hvor holdene på skift bliver interviewet af et dommerpanel. Forud for finalen har eleverne indsendt deres rapport og en fire minutter lang video.