Herningsholm finalist ved WorldSkills BeChangeMaker

Herningsholm-eleverne Laura Gam (HTX naturvidenskab 2V) og Alaeddin Al Khoraki (HHX innovation 1G) og deres virksomhed Oxygeni.us er som eneste europæiske hold udvalgt til finalen i BeChangeMaker 2019

Oxygeni.us skal konkurrere mod 4 andre hold, der kommer fra henholdsvis Philippinerne, Marokko og Taiwan ved WorldSkills 2019, der finder sted fra den 22. til den 25. august i Kazan, Rusland.

 

Den sociale entreprenørskabskonkurrence er åben for 18-35 årige fra hele verden, og over de seneste måneder er de oprindelige 300 hold blevet reduceret til de fem finalister.  WorldSkills og Hewlett-Packard har stillet mentorer til rådighed til de 30 mest lovende projekter siden begyndelsen af maj.

 

Laura Gam fortæller, at det blev rigeligt spændende efter Oxygeni.us undervejs nåede frem til top-30 i konkurrencen.
- I innovation lærer vi at slås for hver centimeter og at tro på egne evner, men vi følte os dog udfordrede i konkurrencen, da det gik op for os, at vi dels var de suverænt yngste og så ikke mindst, at der var konkurrerende hold med studerende fra både Yale og Stanford at forholde sig til.  Vi valgte at se det som en mulighed, siger Laura Gam.

- Nu glæder jeg mig bare til at repræsentere Herningsholm og Danmark i en af de store internationale finaler og gøre det så godt som muligt, siger Alaeddin Al Khoraki.