Herningsholm fyldte hele podiet

1., 2. og 3. pladserne gik til elever fra Herningsholm, da der torsdag den 10. januar var Regionsmesterskab i Company Programme i HerningCentret

Mere end 300 elever fordelt på 80 hold fra Region Midtjyllands ungdomsuddannelser dystede torsdag den 10. januar om den bedste forretningside, da Fonden for Entreprenørskab Region Midtjylland holdt Regionsmesterskab i Company Programme i HerningCentret.

Podiet blev indtaget af elever fra Herningsholm:
1.plads Sense 2F Herning HHX
2.plads Tixy 2F Herning HHX
3.plads GameAlert 2P Ikast HHX


Lærerigt mesterskab
25 af holdene kom fra HHX og HTX i Herning. Et af dem var virksomheden Illionair, hvor de tre unge virksomhedsejere havde mixet kompetencerne fra HHX og HTX til udviklingen af deres produkt - en mere effektiv filtreringsmaske til at håndtere luftforurening. Sarah Kirstine Nielsen og Jonathan Skov er i gang med en HHX-uddannelse, mens Laura Gam går på HTX.
De har tidligere deltaget på messer, og var meget begejstrede for at være ude at præsentere deres idé.
- Det er rigtigt lærerigt. Vi møder mange mennesker, som vi kan lære noget af, sagde Sarah Kirstine Nielsen.

Antimobbe-spillet fik et boost
Fem af holdene kom fra Handelsgymnasiet Ikast-Brande.
Her stod Jonas Hansen, Oliver Terkeldsen og Jonas Thorndahl i spidsen for virksomheden Game Changers.
De tre Ikast-elever har udviklet et spil, der skal forebygge mobning. Brætspillet skal primært bruges i indskolingen i folkeskolerne, og her har de tre unge mænd fået testet spillet på en 2. klasse på Østre Skole i Ikast, hvor eleverne tog godt imod antimobbe-spillet.
Ved Regionsmesterskabet var det et dommerpanel, spillet skulle stå sin prøve ved.
- Det er fedt at være med. Vi har fået en idé, som vi har arbejdet videre med, og som vi nu får præsenteret og er klar til at realisere. Det giver et boost, sagde Jonas Hansen.
- Dommerne giver os også nogle input i forhold til at arbejde videre med idéen, sagde Jonas Thorndahl.