Herningsholm og Danmark har fået en verdensmester

Der var spænding til sidste sekund, da vinderen af det allerførste verdensmesterskab i entreprenørskab, De La Vega Global Entrepreneurship Award, skulle findes mandag aften. Seks hold fra hele verden havde kvalificeret sig, men prisen gik til danske HHX- og HTX-elever fra Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier.

Deltagerne til det allerførste globale mesterskab i entreprenørskab var de seks kontinentale vindere fra hele verden. Bubbles, som de tre HHX og HTX-gymnasieelever Christian Ørum, Nicklas Stokholm og Kevin Jensen har stiftet på Herningsholm, vandt i 2020 både det danske og det europæiske mesterskab i entreprenørskab (Company Programme) og repræsenterede derfor Europa til De La Vega Global Entrepreneurship Award.

"Prisen her er jo et kæmpe skulderklap, og det er vi i sig selv rigtig, rigtig glade for. Oveni følger der et fint beløb med, og det kan vi bruge på at fremskynde nogen af de processer, som vi stadig arbejder på. Den ekstra kapital gør, at vi kan gå nogle skridt lidt hurtigere – især når vi kommer på fuld tid, er det rart at have lidt ekstra kapital til at rykke på," siger Niklas Stokholm i et interview med Fonden for Entreprenørskab, som er den danske organisation bag Company Programme.

 

Hjælper børn og unge

Bubbles har udviklet en teknologisk løsning, der fjerner støj fra omgivelserne, så børn og unge med ADHD og ADD lettere kan koncentrere sig i skolen. Ved hjælp af støjreducerende hovedtelefoner og en mikrofon på læreren skaber Bubbles' system et fordybelsesområde for eleverne, hvor de kun kan høre lærerens stemme og ikke forstyrrende snak eller støj fra klasselokalet.

Ideen til Bubbles fik de tre elever, fordi Christians lillesøster har ADHD og altid har haft det hårdt i skolen, og Christian ville gerne hjælpe hende. Sammen med Nicklas Stokholm og Kevin Jensen udviklede han ideen Bubbles, da de deltog i entreprenørskabsforløbet Company Programme i 2020, som Fonden for Entreprenørskab står bag.

En tydeligt rørt Christian sluttede da også sin takketale af med at dedikere en del af sejren til sin lillesøster, som også har været med på rejsen.

 

Vanvittig støtte fra de nærmeste

De tre unge iværksættere havde kvalificeret sig til VM ved først at vinde det danske mesterskab og derefter besejre flere end 355.000 deltagere fra 40 lande i det europæiske Company Programme.

Det udløste altså en af bare seks billetter som finalist til verdensmesterskabet – og hvor de danske unge endnu engang trak sig sejrrigt ud af konkurrencen med en præmie på 15.000 dollars.

"Gennem de sidste to år har vores omgangskreds fundet ud af, hvad det her egentlig har betydet for os. Vi har gået på kompromis med rigtig mange ting i vores liv og givet slip på mange ting for hele tiden at kunne forbedre os og nå hertil, hvor vi er i dag. Det ved vores nærmeste og vores familie godt, og de har støttet os fuldstændig vanvittigt i de beslutninger og valg, vi har taget. At høre dem sige at de er stolte, og man virkelig kan se, hvor inderligt glade de er på vores vegne, det er helt, helt fantastisk," fortalte en rørt Niklas Stokholm efter prisoverrækkelsen.

Bubbles-systemet er allerede i funktion på skoler i syv kommuner landet over. Men det er kun første skridt, for om få uger er gymnasietiden slut. Her er drømmen at fortsætte.

Alle er enige om, at det at starte virksomheden, mens de har gået på Herningsholm, har været en god oplevelse og noget, de kan anbefale andre at gøre. Især lærerne får rosende ord med på vejen.

 

Officiel fejring på skolen

Nu venter skolens fejring af de nykårede verdensmestre fredag den 11. juni kl. 10.

Pressen er velkommen til arrangementet, som foregår på Herningsholm Erhvervsgymnasium.

Kontakt Lars Haslev på tlf. 2542 4850 for mere information.

 

Links

- Læs om de seks finalister

- Mere om Bubbles

- Fonden for Entreprenørskab