Herningsholm-underviser bedømte konkurrencer til VM i Skills

21 deltagere fra 21 nationer dystede om at vinde titlen, som verdens bedste industritekniker i Stuttgart til dette efterårs VM i Skills.

For at vinde titlen skal nationernes dommere bedømme konkurrencens præstationer – og det var Kasper Moesgaard, der til daglig er underviser på Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier, som repræsenterede Danmark i dommerpanelet.

"Det er det største at være dommer til VM. Det er jeg meget beæret over, da det er en oplevelse, som ikke særlig mange får lov at få," siger han med et stort smil. 

Unik oplevelse

Det er Industriens Uddannelser, der udpeger den danske repræsentant.

Det er første gang, at Kasper Moesgaard deltager som dommer til en Skills-konkurrence uden for Danmarks grænser, og det har givet ham erfaringer og blod på tanden til mere. 

"Det har været en unik oplevelse at få et indblik i, hvordan forskellige kulturer arbejder både hver for sig, men også sammen. Jeg håber, jeg kan få flere af disse oplevelser, da det er lærerigt og spændende at være en del af," siger han. 

Der var én dommer med per deltagende nation. De var opdelt i små grupper, som skulle votere deltagernes opgaver og evner gennem konkurrencens seks dage. 

VM i Skills bliver i år afholdt i 15 forskellige lande med over 1000 deltagere fra mere end 58 forskellige regioner og lande. Der bliver konkurreret i 61 forskellige fag – Danmark stillede op i otte konkurrencer og havde dommere med i ni.