HTX-elever finder løsninger på hverdagens problemer

Det handlede om at udtænke løsninger på hverdagens udfordringer ved hjælp af naturvidenskabelig snilde og kreativ hittepåsomhed, da HTX afholdt den interne runde af Science Cup fra den 22.-26 januar

Science Cup er ingeniørforeningens opfinderkonkurrence for de naturvidenskabelig fag, hvor HTX-eleverne i 2.g fra Herningsholm er faste deltagere.

I år bestod elevernes ideer til forbedring af hverdagen blandt meget andet af en pude, der automatiske køler om natten, således at den dybe søvn forbedres; en trøje med 'varmtvandsbeholdere' til lindring af kroniske smerter, og et cykelstativ, der automatisk låser cyklen fast. 

Eleverne, der arbejder i projektgrupper på tre til fem elever, vælger selv den hverdagsudfordring, som de mener, forbrugere eller virksomheder har brug for at få løst med hjælp fra naturvidenskaben.

-Det er sjovt at være med, men også ret tidspresset, udtaler en travlt optaget Nikolaj Aagaard fra 2Y. 

Lektor i teknologi og naturvidenskabelige studier, Nick Skjødt Hansen, fortæller, at faglærerne i bedømmelse og udvælgelse af de projekter, der går videre til den regionale Science Cup-konkurrence, særligt kigger på ideen, og så måden eleverne har arbejdet med ideen på. 

-Det er spændende. Men man skal være oppe på dupperne for både at nå at komme op med ideen og nå at lave en prototype, siger Natasja Brogaard fra 2X.

750 elever fra 17 gymnasier landet over deltager i IDA Science Cup og i kampen om at skabe innovative løsninger på hverdagsproblemer.