Isak vil være Danmarks bedste mediegrafiker

22-årige Isak Zacharias Hejnesen er en af de i alt 14 deltagere, der stiller op som en del af Team Herningsholm ved DM i Skills 2018

Når Danmarks grafiske talenter tørner sammen ved DM i Skills 2018, er Isak Zacharias Hejnesen fra Viby at finde iblandt dem. Med en klar målsætning.

- Jeg vil gerne være Danmarks bedste. Jeg har haft lyst til at deltage, lige siden jeg hørte om det første gang, så jeg sagde straks ja, da jeg fik muligheden. Jeg tror, det bliver mega fedt, siger DM-deltageren.

Faglig udvikling og network

Det var en lokal optagelsesprøve med opgaver som emballagedesign og videoredigering, der sendte Isak Zacharias Hejnesen videre til danmarksmesterskabet. Den indledende konkurrence gav ham et indblik i, hvad han skal træne inden det helt store slag.

- Jeg vil sætte mig mere ind i videoredigering, for det er det svageste led for mig. Det er ikke noget, jeg har arbejdet så meget med. Men mange af de opgaver, vi ellers kan blive præsenteret for, sidder jeg med til dagligt, forklarer han.

Ud over udfordringen med knap så kendte opgaver forventer Isak Zacharias Hejnesen, at hans deltagelse i talentkonkurrencen kan føre andet med sig.

- Det ser da virkelig godt ud på cv’et at have været med i Skills, så jeg tror, det kan betyde flere arbejdsmuligheder for mig. Ud over det regner jeg også med, at det bliver sjovt, og at jeg kan skabe nogle nye kontakter inden for faget, siger den unge mediegrafiker, der til dagligt har sin gang på lærepladsen Heyday i Aarhus.

Drømmen om selvstændighed

Isak Zacharias Hejnesen har allerede gjort sig mange tanker om, hvad der skal ske, når han til august 2018 er færdiguddannet mediegrafiker.

- Jeg regner med, at jeg skal arbejde, så jeg kan få en masse erfaring. Jeg har en drøm om en dag at starte mit eget op, så jeg vil gerne først se, hvordan folk med succes har styret deres virksomhed, siger han.

DM i Skills løber af stablen den 18. – 20. januar 2018 i MCH i Herning. Her dyster 300 af landets dygtigste, unge håndværkere om at blive den bedste inden for deres fag.

Herningsholm Erhvervsskole er repræsenteret med 14 elever inden for fagene bygningssnedker, detail, frisør, industritekniker, maskinsnedker, mediegrafiker, murer og tømrer.

Til DM i Skills er der gratis adgang for alle.