Jagten på det nye FIFA-talent

Elevvirksomheden e-talents afvikler søndag den 25. november en stor PS4 FIFA-turnering for amatører på Herningsholm. Det bliver første test af deres plan for en systematisk måde at spotte nye e-sports talenter på

De tre 18-årige skolekammerater på innovationslinjen i 2.f Rasmus Hansen, Lucas Sonne og Markus Lange, der tilsammen udgør elevvirksomheden etalents, har travlt i dagene op til den forestående afvikling af FIFA-turneringen på Herningsholm. 

Turneringen er kommet i stand som et led i drengenes plan for, hvordan nye talenter i e-sports verdenen kan spottes langt mere effektivt end tilfældet er i dag, hvor for eksempel FIFA-ranglisten baserer sig udelukkende på fysiske turneringer, der så kun bliver afholdt i de største byer i Danmark.

Men derved, er det drengenes påstand, overses en stor del af talentmassen, når amatørtalenterne i for eksempel Lind, Uhre eller Vorbasse ikke lige har mulighed for at drage til storbyen for at deltage i FIFA-turneringer. 

-Det var som led i vores deltagelse i Company Programme, at vi fik øje på, at det er et fælles problem i e-sporten, at den baserer sig på fysiske turneringer i de store byer. Vores vision er at oprette en platform, hvor amatør e-sports spillere i hele Danmark kan promovere sig selv gennem et systematisk system baseret på point, fortæller Markus Lange.

Test af konceptet

Professionelle FIFA-spillere fra Horsens Esport vil være til stede på søndag, og drengene regner ligeså med, at FC Midtjylland Esport vil overvære turneringen, og hvem ved, måske der spotte det nyt FIFA-talent.

-Vi vil teste konceptet og se, hvor højt niveauet er, men det fede ville da virkelig være at finde det nye amatør stjerneskud, udtaler Lucas Sonne.

De tre drenge vandt Nordeas mikrolegat og nåede også frem til finalen til YE Mikrolegatet, der er en åben konkurrence for alle med en omsætning under 50.000 kr. 

-Der var meget hård konkurrence, men vi lærte rigtig meget af at deltage. De dommere, der kendte til esport, syntes, det var en vild fed ide, mens dem, der ikke kendte til det, ikke helt forstod ideen. Det er noget, vi skal have arbejde med, altså hvordan vi får skåret det helt ud også for dem, siger Rasmus Hansen. 

Det er planen at turneringen på søndag skal være den første af fire på Herningsholm, hvorefter det er tanken at bringe ideen med ud til andre byer og andre gymnasier, og så barsler drengene blandt meget mere også med at skulle have oprettet en hjemmeside.

- Vi bruger rigtig meget af fritiden på det her. Men faget innovation er også så meget mere spændende end bare at sidde inde i et klasselokale. Vores underviser Henrik (Graversen) er også god til at sætte os op ved at fortælle om tidligere elever, der i dag har egen virksomhed, og så er der på klassen stor konkurrence imellem os, men altså uden at det er noget, der går ud over kammeratskabet og sammenholdet, fortæller Lukas Sonne.