Koncentration og nerver på Torvet

Torvet i Herning dannede 24. og 25. august rammen om lokale mesterskaber for 19 unge håndværkere fra syv forskellige fag fra Herningsholm Erhvervsskole

Der bliver hamret, banket, svejset og savet på Torvet i Herning. 19 unge håndværkere fra Herningsholm Erhvervsskole har for to dage omdannet Torvet til én stor byggeplads, mens de dyster om at blive områdets bedste indenfor for syv fag.

Der er dyb koncentration blandt deltagerne, og ikke engang et kamera tæt på ansigtet eller nysgerrige forbipasserende kan bryde koncentrationen.

Hos vvs'erne er Claus Eg fordybet i opgaven med at bukke rør og sætte en radiator op. Han synes, det er en god udfordring at vise sit arbejde frem for interesserede borgere i Herning.

- Det er sjovt. Det er ikke hver dag, man har tilskuere på, og det er fint, at folk kan se, hvad vi arbejder med, og vi kan få lov til at fortælle om faget, siger Claus Eg.

Veteran med nerver
Simon Lykke Jensen er med til de lokale mesterskaber for anden gang. Selvom han er veteran i forhold til sine konkurrenter, er der stadig nerver på.

- Jeg har været noget nervøs og tænker over, at der rent faktisk er nogen, der kigger på det, jeg laver. Så jeg vil gerne gøre det ekstra godt, siger Simon Lykke Jensen.

Der bliver dystet blandt murere, tømrere, bygningssnedkere, vvs’ere, smede og elektrikere. Møbelsnedker Mads Hedegaard Pedersen er den eneste møbelsnedker i konkurrencen og er derfor selvskrevet til at gå videre.

- Det havde da været lidt sjovere at gå videre, fordi jeg havde vundet over én, men det er stadig sjovt at være med og en god udfordrende opgave. Jeg er ikke vant til at stå med et stemmejern og arbejde med et møbel fra bunden, siger Mads Hedegaard Pedersen.
 

Se billedgalleri fra mesterskaberne...