Læring i inspirerende rammer

I marts flytter EUD- og EUX-Businessuddannelserne ind i Handelshuset på Lillelundvej

Højt til loftet i mere end én forstand, store vinduespartier og moderne, lyse lokaler. Det bliver rammerne for detailelever, eventkoordinatorer, handelselever og kontorelever, når de til marts flytter fra Nørholmvej og ind i det nybyggede Handelshus på Lillelundvej.

- Med det nye hus får vi lavet et miljø, der afspejler de virksomheder, de unge mennesker skal ud og være en del af. For eksempel skal detaileleverne undervises i vores butiksmiljø, siger Mona Syndergaard, der er uddannelsesleder for EUD- og EUX-Businessuddannelserne.

Praksisnær undervisning

Der bliver etableret kreative områder og loungeområder, hvor eleverne kan være sammen og lave gruppearbejde, og Handelshuset kommer til at rumme flere forskellige handelsrettede uddannelser.

- Vi glæder os til at udnytte de synergier, det vil give at få elever med forskellige kompetencer ind i huset, siger Mona Syndergaard

På businessuddannelserne på EUD er der fokus på de kompetencer, eleverne får brug for i deres fremtidige karrierer i eksempelvis detailhandelen.

- Eleverne vil opleve praksisnær undervisning, der afspejler det, de skal ud og være en del af, og få nogle kompetencer, som erhvervslivet finder attraktive, siger Mona Syndergaard.

To års læretid

EUX Business er obligatorisk, hvis man vil gå kontorvejen, men det er også en mulighed på detail-, handel- og eventkoordinatoruddannelsen.

- På uddannelsen arbejder eleverne projektorienteret og praksisnært samtidig med, at fagene bliver løftet op på gymnasialt niveau. EUX Business giver derfor både mulighed for at søge en elevplads og søge ind på et erhvervsakademi, siger Mona Syndergaard, der påpeger, at virksomhederne også efterspørger netop det, som EUX-eleverne kan.

- EUX Businesseleverne er eftertragtede af virksomhederne. Virksomhederne vil gerne have elever, der er nytænkende og idérige. Det er vigtigt, at vi som skole klæder eleverne på til at gribe bolden, når de kommer ud i virksomhederne, siger Mona Syndergaard.

Uanset om eleverne vælger en EUX-uddannelse eller en ordinær erhvervsuddannelse, venter der spændende muligheder ude i virksomhederne.

- Hvis man allerede nu ved, at man vil have en elevplads med to års læretid i en virksomhed, så er EUD eller EUX det rigtige valg, siger Mona Syndergaard.